Home

VESTI

I Eyesburn na Mikser Festivalu 2015

No Comments Festival

I Eyesburn na Mikser Festivalu 2015Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se četvrti put u beogradskom kvartu Savamala, od 3. do 7. juna 2015. godine pod sloganom „Neizdrž”, sa snažnom namerom da uz učešće blizu 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukaže na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva i aktivizma kao poslednju šansu za izlazak iz moralne, drušvene i ekonomske krize.
  
Trećeg dana festivala, 5. juna, na novom, otvorenom, muzičkom stejdžu Mikser festivala u Mostarskoj 5, kapaciteta od 2500 ljudi, nastupiće, pored šabačkih pank rokera “Goblina” i rege-hard-kor bend Eyesburn.
  

Eyesburn postoji na sceni još od 1994. godine, a u dosadašnjoj karijeri izdali su sedam albuma. Snimili su i saundtrek za jedan od najpopularnijih filmova: "Munje", tako se bend predstavio široj publici. Od tada su održali preko 200 koncerata, uglavnom u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Sloveniji, što pokazuje da je ovo jedan od najaktivnijih bendova na muzičkoj sceni u bivšoj Jugoslaviji.

Goblini, bend koji svojom jedinstvenom energijom i buntom, “melje” sve pred sobom, će još jednom beogradskom svirkom obradovati mnogobrojne fanove i pokazati zašto uživaju reputaciju benda koji je obeležio poslednju deceniju prošlog veka .

 

 

 I Eyesburn na Mikser Festivalu 2015

I Eyesburn na Mikser Festivalu 2015

 

 

Ulaznice za treći dan Mikser Festivala 2015, 5. jun, nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 800 dinara za prvih 500 karata. 

 

Ograničeni broj paket ulaznica za svih pet dana festivala, po ceni od 2500 dinara, takođe je dostupan na prodajnim mestima Gigs Tixa, a celokupan muzički program Mikser Festivala biće poznat do sredine aprila, uz specijalne goste iznenađenja koji će nastupiti poslednjeg dana festivala.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=8CiysInlweg|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Eyesburn – Fool Control

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.