Home

VESTI

Humanitarni muzički festival u Užicu – NEXT FEST

No Comments Festival

Humanitarni muzički festival u Užicu - NEXT FEST U Gradskom kulturnom centru u Užicu, 4. i 5. maja 2013. godine održaće se humanitarni muzički festival – NEXT Fest.

Primarni cilj festivala jeste skupljanje novca za pomoć užičkom porodilištu u okviru akcije "Bitka za bebe".

 

Uz odličan muzički program, vrhunski atmosferu, zajedno sa poznatim muzičarima ćemo pokušati da pomognemo našem porodilištu.

 

Nastup na NEXT festu su potvrdili poznati domaći bendovi: Deca loših muzičara (DLM), Mašta bašta, Sinestezija, Hadži Prodane Duše, Nikad spremni, kao i domaći DJ muzičari: Marko Milosavljević, MDKSL, Aleksandar Ivković, Battric & Mivu, Klaus & Miloš Jovanović, Subotić, Ivan Pečeničić, Luka Vuković & Ivan Radojević, DJ Sima i drugi.

Ideja ovog festivala, koji je podržan od strane grada Užica, je da se kroz muzičku manifestaciju uključi u akciju "Bitka za bebe", i na taj način pomogne užičkom porodilištu pri kupovini opreme. Naravno, kako je u pitanju humanitarna akcija, novac od ulaznica će biti deo humanitarnog fonda, pored sponzorskih donacija i dobrovoljnih priloga.    

Pored konkretne akcije, cilj projekta je pre svega podizanje svesti o humanosti i solidarnosti, što je praksa i stalna misija ove organizacije, a u ovom specifičnom slučaju, to je konkretni cilj da se pomogne trudnicama da nemaju potrebu odlaska u druge gradove na specifične preglede (kupovina 2d uređaja za užičko porodilište) već da im je pregled u potpunosti dostupan u svom gradu, uz dugoročnu misiju i rad na poboljšanju nataliteta u gradu Užicu i okolini, ali i pružanje kulturne manifestacije koja će publici i građanima obezbediti kvalitetno provođenje slobodnog vremena i jednu savremenu kulturnu konzumaciju kroz sadržaje festivala.

 

 

 Humanitarni muzički festival u Užicu - NEXT FEST

Upisi opis malim slovima koristeci italic

 

 

 Što se sadržaja festivala tiče, biće vidljiv podstrek i pomoć neafirmisanim bendovima i DJ muzičarima kojima će kroz nastup i učestvovanje biti pružena motivacija za daljim razvojem i usavršavanjem, kao i uključivanjem u kulturnu scenu.  

Pored humanitarne pomoći koja će biti obezbeđenja kroz kupovinu ulaznice i sponzorske donacije, na festivalu će biti zastupljeni i drugi vidovi prikupljanja pomoći – a svaki kupac ulaznice će dobiti poklon suvenir – jaje sa znakom akcije "Bitka za bebe".

NEXT Fest, u organizaciji Udruženja "Shift 2", podržao je Grad Užice, Regionalna kancelarija za mlade i akcija Bitka za bebe.

 

 

Prvi dan 04.05.2013.

Main stage:
Deca Loši Muzičara
Hadži Prodane Duše
Nikad spremni

 

031 Republic stage:
Alexandar Ivković
Battric & MIVU
Klaus & Miloš Jovanović
Sima
Luka Vuković & Ivan Radojević

Drugi dan 05.05.2013.

Main stage:
Mašta bašta
Sinestezija

Lude Žene

031 Republic stage:
MKDSL
Marko Milosavljević
Subotić
Ivan Pečeničić