Home

VESTI

“Hepicentar” u epicentru Kraljeva

No Comments Festival

"Hepicentar" u epicentru KraljevaU Kraljevu će 24. i 25. juna biti održan humanitarni dvodnevni rok festival "Hepicentar" sa koga će prihod biti namenjen sanaciji posledica zemljotresa u Kraljevu, najavio je gradonačelnik Ljubiša Simović.

Prema njegovim rečima, učešće bez honorara prihvatili su sastavi "Ju grupa", "Van Gog" i Galija" iz Srbije, "Divlje Jagode" iz Bosne i Hercegovine i "Atomsko sklonište" i Dado Topić iz Hrvatske. 

 

"Građani Kraljeva mesecima žive pod pritiskom onoga što je pričinio zemljotres, tako da će moći malo i da se odvoje od ovih sumornih tema. Pored toga, muzikom koja je ušla u antologiju promovišemo i kvalitet na estradi", rekao je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović na konferenciji za novinare.

Cena ulaznica biće simobolična, 300 dinara za dan ili 500 dinara za dva dana, a rok festival će biti održan najverovatnije na otvorenim sportskim terenima na obali Ibra, rekao je član organizacionog odbora Dragan Blagojević.

 

 

"Hepicentar" u epicentru Kraljeva
"Hepicentar" u epicentru Kraljeva

 
 
"Ovoj muzičkoj manifestaciji dali smo simboličan naziv 'Hepicentar'". Ovaj grad u kome je bio epicenter jednog razornog zemljotresa neka bar na nekoliko dana postane 'srećni centar' za svoje stanovnike, ali i brojne goste iz cele Srbije koje očekujemo", rekao je Blagojević.
 
On je dodao da se očekuju odgovori još nekoliko eminentnih rok-sastava, ali da će "Hepicentar" tokom dva dana svirke pruziti šansu i neafirmisanim rokerima.
 
Organizator humanitarnog rok festivala je grad Kraljevo, a partner je i klub bajkera "Kings".