Home

VESTI

Guarana Lovefest predstavlja: Kevin Saunderson

No Comments Festival

Guarana Lovefest predstavlja: Kevin SaundersonVeoma sam srećan i jedva čekam da ponovo nastupim u Srbiji. Prema onome što sam video, Lovefest je smešten na jedinstvenoj lokaciji u gradu, a verujem da je publika spremna za spektakularnu i podjednako jedinstvenu žurku!

   

Kevin Morris Saunderson je američki elektronski muzički producent. Pohađao je srednju školu u Belvilu, a sa dvojicom školskih drugova, Derikom Mejom i Huanom Atkinsom (često zajedno nazivani "Belvilska trojka"), počeo je da se interesuje za nove oblike elektronske muzike. Smatra se jednim od osnivača tehno muzike, i njegove osnovne forme – detroitskog tehna.
  

Prvi veliki uspeh u muzičkom svetu Saunderson je ostvario sa grupom „Inner City“, kada je sa Paris Grey snimio, sada već kultni singl, „Big Fun“. Sledeći singl „Good Life“ je prodajom prestigao prethodni, dok je treći, „Ain't Nobody Better“ takođe postigao veliki uspeh. Zatim je usledilo snimanje albuma „Paradise“, koji je samo potvrdio uspeh grupe Inner City. Imali su oko dvanaest Top 40 hitova u UK i dva Top 20 albuma koje su prodali u više od šest miliona primeraka.

 

 

 Guarana Lovefest predstavlja: Kevin Saunderson

Guarana Lovefest predstavlja: Kevin Saunderson

 

 

E-Dancer, njegov alter ego je u međuvremenu stvarao čist i jednostavan techno za publiku koja zna šta želi. E-Dancerov prvi LP jednostavnog imena „Heavenly" je jednako opčinio publiku kao i kritičare. Časopis Spin ga je proglasio jednim od deset najboljih albuma koje je svet ikada čuo.