Home

VESTI

Guarana Lovefest predstavlja: Carl Craig

No Comments Festival

Guarana Lovefest predstavlja: Carl CraigCarl Craig je detroitski producent tehno muzike, koji se najčešće opisuje kao kreativni vizionar i čovek koji je pomerio granice svetske elektronske muzike. Smatra se jednim od najvažnijih imena druge generacije detroitskih tehno-producenata i di-džejeva.

   

Posle više od dve decenije stvaranja revolucije u muzičkom svetu, Carl Craig 2. avgusta dolazi na Guarana Lovefest u Vrnjačku Banju. Izdao je veliki broj albuma pod velikim brojem pseudonima, kao što su BFC, Psyche, Paperclip People, 69, Designer Music iInnerzone Orchestra. Pod pseudonimom Innerzone Orchestra 1992. godine objavio je svoju možda najpoznatiju pesmu "Bug in The Bassbin", koju mnogi smatraju kao ključnu za razvoj drum and bass stila elektronske muzike.
  

Carl Craig je takođe otvorio sopstvenu muzičku izdavačku kuću pod nazivom "Planet E", koja je osim njegovih, objavila i izdanja poznatih tehno i haus umetnika kao što su  Kevin Saunderson,  Alton Miller i  Moodymann. Njegova diskografija obrada ima neke od najpoznatijih svetskih imena kao što su LCD Soundsystem, Hot Chip, Junior Boys, Gavin Russom & Delia Gonzalez, Theo Parrish, Tori Amos, Can, Goldfrapp, Friendly Fires, Tom Trago, Slam, Caribou, Tiga, Unkle, Life & Death, tINI, Yello i mnogi drugi.

 

 Guarana Lovefest predstavlja: Carl Craig

Guarana Lovefest predstavlja: Carl Craig

 

 

Deo onoga što čini Carl Craig-ov stil, tako jedinstven i deli ga od standardnog detroitskog tehno zvuka, uključujući i trenutne radove, su njegovi remiksi worldbeat i džez pesama. Upravo to je pomoglo da se izazove novi pokret u elektronskoj muzici.

„Smatram da imam veoma posebnu karijeru. Kada mi dosade putovanja, zavučem se u studio i stvaram. Kada se umorim od toga, ponovo krenem da putujem. Volim što mogu da radim sa pijanistima, džez muzičarima i rok zvezdama u isto vreme. Mislim da veoma mali broj ljudi ima takav opseg interesovanja i volju da stvara sam sebi nove izazove u poslu koji odabere“.