Home

VESTI

Gradska knjiznica specijal i otvaranje Refract festivala

No Comments Festival

Gradska knjiznica specijal i otvaranje Refract festivalaJedno majsko izdanje Gradske knjižnice biće posvećeno razgovoru sa odabranim autorima 4. Beogradskog festivala poezije i knjige u organizaciji Trećeg Trga, koji ove godine traje od 15. do 21. maja.

Nakon otvaranja u 18 sati, na kom će se kratko predstaviti svi ovogodišnji učesnici (Adam Videman, Gonsalo M. Tavareš, Brajan Henri, Igor Isakovski, Najal MekDevit, Kateržina Rudčenkova, Marko Pogačar, Žarko Milenić, Kamelija Spasova, Žaume Alorda, Ana Ristović, Milena Marković, Jasmina Topić i Dragan Radovančević), sa Dejanom iz Trećeg Trga i Tijanom iz Kulturnog centra Grad razgovaraće Adam Videman, Brajan Henri i Marko Pogačar.

 

Adam Videman je jedan od najcenjenijih poljskih pesnika, a uz to i prozaik, bajkopisac, književni i muzički kritičar, slikar i prevodilac sa slovenačkog. Američki pesnik, urednik i književni kritičar Brajan Henri živi u Ričmondu, Virdžinija, gde predaje kreativno pisanje na tamošnjem univerzitetu.

 

 

REFRACT festival!

REFRACT festival!

 


Prevodio je slovenačke pesnike Tomaža Šalamuna i Aleša Štegera.

Marko Pogačar sigirno je najpopularniji mladi hrvatski pesnik u ovom trenutku.
Rođen je 1984. godine u Splitu, objavio tri višestruko nagrađivane knjige pesama: Pijavice nad Santa Cruzom (Algoritam, 2006), Poslanice običnim ljudima (Algoritam, 2007) i Predmeti (Algoritam, 2009). Do sada je već prevođen na desetak jezika. Urednik je u Zarezu i član redakcije Quoruma. Svirao bubnjeve u postpunk bendu Death Disco.

Za muzički izbor u nastavku večeri biće zadužen Marko Pogačar (The Birthday Party, Šarlo Akrobata, Joy Division, Gang Of Four, Big Black, Sonic Youth, Disciplina Kičme, Tom Waits, Leonard Cohen…)

www.refractfestival.net
www.trgnisepoezija.blogspot.com