Home

VESTI

Gitarijada u Zaječaru od 31. jula

No Comments Festival

 Muzički festival Gitarijada biće održan od 31. jula do 2. avgusta, a na njemu će se takmičiti 12 bendova, saopštili su organizatori.

Na konkurs za učešÄ‡e, tokom dve nedelje prijavilo se više od 70 bendova iz cele bivše Jugoslavije, a žiri je odabrao 12 učesnika.

Na 42. Gitarijadi takmičiće se beogradski bendovi Magma, Aeternia, Hatred, Noyz, pančevački Valhala, novosadski Hirurgija i New Mythology, Change iz Apatina, Replika 42 iz Subotice, požarevački Divert, zaječarski Hate-Tech i Smiler iz Užica, saopštio je žiri u sastavu Vlada Džet, Branimir Lokner, Saša Bonović, Zoran Stojković i Miodrag Božinović.

Posetioci će ove godine moći da borave i u besplatnom kampu, a tu su i brojni prateći programi – izložba rokenrol fotografija, javno snimanje muzičkih emisija i drugi.

 

Prvog dana otvara se kamp, a narednih dana na Gradskom stadionu posetiocima će se predstavljati po šest polufinalista, uz nastupe bendova van konkurencije.

Nastupiće Mentalna Higijena, Block Out, Nightfall, E Play, Aki Rahimovski, Faust, Santos Bros, Vizantia, Bjesovi, Disciplina Kičme i posebni gosti – slovenački Laibach.

Pobednik po oceni žirija dobiće 100.000 dinara, dok publika bira svog favorita kojem sleduje 50.000 dinara nagrade.

Ulaz na Gitarijadu je slobodan!