Home

VESTI

Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest

No Comments Festival

Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen DemofestZa tri dana počinje osmi Jelen Demofest! Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest.
  
Još tri dana nas dele do početka novog izdanja Jelen Demofesta, najvećeg festivala u regiji posvećenog demo izvođačima, koji će osmu godinu zaredom biti održan na tvrđavi Kastel u Banjaluci, ovoga puta od 16. do 18. jula.
 

Pored 31 demo benda koje će publika slušati tokom tri festivalske večeri, na Jelen Demofest i ove godine dolaze već dokazane muzičke zvezde kako iz ex-Yu zemalja, tako i iz nešto udaljenijih zemalja.

Ovoga puta gosti Jelen Demofesta su odlučili da dovedu svoje goste. Preciznije, uz nemačkog reggae muzičara Gentlemana u Banjaluci će 16. jula nastupiti i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Everold Dwyer sa Jamajke, u muzičkim krugovima daleko poznatiji kao Daddy Rings. Baš kao što Gentleman mnogo vremena provodi na Jamajci, tako je Daddy Rings zavolio Nemačku i često se vraća u ovu zemlju, što se takođe pozitivno odrazilo na njegovu muzičku karijeru u Evropi.

Gentleman i Daddy Rings veoma blisko sarađuju, pa pored toga što imaju nekoliko zajedničkih numera, jamajkanski muzičar je i autor tekstova nekih od najpoznatijih Gentlemanovih pesama, među kojima je i neprikosnoveni hit "Dem Gone".

Pored Gentlemana, Daddy Ringsa i The Evolution, u Banjaluku stižu i Triggerfinger iz Belgije, a ovi rokeri su otkrili da ih izuzetno raduje činjenica da će 17. jula zasvirati kao headlineri na festivalu posvećenom neafirmisanim muzičarima.

I ove godine festivalska valuta biće "beton", a vrednost jednog "betona" iznosi 2,5 KM.  Posetioci festivala "betone" mogu kupiti u menjačnicama koje će se nalaziti unutar tvrđave Kastel tokom trajanja Jelen Demofesta. "Betonima" se mogu plaćati svi proizvodi i usluge koje će biti dostupne tokom trajanja večernjeg programa. "Beton" će biti jedino dozvoljeno platežno sredstvo unutar tvrđave Kastel, te se za kupovinu ne mogu koristiti druge valute.

Važno je napomenuti da će se svake festivalske večeri koristiti druga vrsta "betona". "Betoni" koji se kupe jedne večeri ne mogu se koristiti za plaćanje narednog dana, ne mogu se zameniti za druge "betone", niti se mogu zameniti za novac. Dakle, ono što se razmeni tokom jedne večeri, može se koristiti samo u toku te večeri.

 

 

 Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest

Gentleman dovodi gosta sa Jamajke na banjalučki Jelen Demofest

 

 

Ulaz na Jelen Demofest 08 je i ove godine besplatan, ali organizatori pozivaju sve posetioce da na vreme zauzmu svoja mesta. Naime, iako će se ovogodišnji festival održati na većem prostoru nego što je to do sada bio slučaj, broj posetilaca Jelen Demofesta je preventivno ograničen kako bi se predupredile eventualne gužve.

Generalni sponzor Jelen Demofesta je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel, dok je oficijelni telefon festivala Huwaei P8.

Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.