Home

VESTI

Festival piva, kako to lepo zvuci…

No Comments Festival

I ove godine u Beogradu održavaju se dani piva, i to za manje od desetak dana, tačnije od 20. do 24. avgusta. S ciljem da postane vodeći festival piva u regionu, „Beer fest“ ove godine ima fantastičan muzički program. Šesti beogradski festival muzike i piva „Beer fest“ biće održan na novoj lokaciji – UšÄ‡u.

 

Na „Beer festu“ prvi put sviraju Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari, ali i „Blok aut“, „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Ateist rep“ i „Oružjem protivu otmičara“, a iz Hrvatske „KUD Idijoti“, „Film“ i Dado Topić sa svojom grupom „Tajm“. Tu su i bosanskohercegovački reperi „Dubioza kolektiv“, makedonski muzičar Kiril Džajkovski i nemački di-džej Timo Mas.

 

Ko sve nastupa? Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari, ali i „Blok aut“, „Kanda, Kodža i Nebojša“, „Ateist rep“ i „Oružjem protivu otmičara“, a iz Hrvatske „KUD Idijoti“, „Film“ i Dado Topić sa svojom grupom „Tajm“, ali i „Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi“, „So sabi“, „Galija“, „Generacija 5“, „Atomsko sklonište“, „Ortodoks Kelts“, „Darkvud dab“, „Sanšajn“, „Nervozni poštar“, „Van Gog“ i drugi.

 

Organizatori su se odlučili da festival bude premešten na UšÄ‡e pošto je stara lokacija Donji grad Kalemegdana postao prostorno mali, pošto na „Beer fest“ dolazi sve više posetilaca. Ove godine očekuje se oko 600.000 posetilaca, a biće i oko 50 štandova sa 40 brendova piva, meÄ‘u kojima su i dva nova – „paulaner“ i „lindemas“.

 

Ulaz je, kao i proteklih godina, besplatan, a biće postavljena samo jedna bina jer prošlogodišnja ideja sa dve bine „nije pomogla u smanjenju gužve“. Na „Beer festu“ ponovo će svirati „Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi“, „So sabi“, „Galija“, „Generacija 5“, „Atomsko sklonište“, „Ortodoks Kelts“, „Darkvud dab“, „Sanšajn“, „Nervozni poštar“, „Van Gog“ i drugi.

 

U pet dana na glavnoj sceni smenjivaće se i tribute bendovi poznatih grupa, a na prethodnim festivalima nastupilo je oko 300 bendova.

 

Ulaz na festival kao i do sada je besplatan, organizovana su takmičenja u brzom ispijanju piva i slična događanja.