Home

VESTI

Festival filma, diskusija, izložbi i radionica “Eko fest”

No Comments Festival

Festival filma, diskusija, izložbi i radionica "Eko fest"Eko fest je festival filma, diskusija, izložbi i radionica koji se jednom godišnje organizuje od strane Zelene omladine Srbije, već četvrtu godinu. Eko fest će biti održan u Klubu studenata tehnike od 13. do 15. decembra.
  
Festival je orijentisan na određenu temu kako bi odgovorio na određena pitanja i podigao svest o poblemu. Nakon nuklearne energije, poljoprivrede i genetski modifikovanih organizama, ovogodišnja tema je Upravljanje otpadom i reciklaža sa ciljem podizanja svesti o ovom problemu i analize trenutne situacije, kako u zakonodavstvu tako i u praksi.

   

Festival će kroz filmove predstaviti publici negativne uticaje lošeg upravljanja otpadom kao i dobre prakse iz celog sveta. Nakon svakog filma biće održana diskusija kako bi se posetioci uključili u nalaženje rešenja.

U okviru festivala biće održane i dve panel diskusije sa gostima koji rade u ovoj oblasti na različite načine. Zaključci diskusija biće korišćeni za dalji rad Zelene omladine Srbije u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže.

 

Ostale aktivnosti, poput izložbe i radionice, pokazaće kako otpad može biti smanjen upotrebom u druge svrhe ili za stvaranje umetničkih i kreativnih predmeta.

Ulaz na sve događaje u okviru festivala je besplatan.

Program će biti objavljen na sajtu: www.zelenaomladina.org/ekofest.

 

 

 Festival filma, diskusija, izložbi i radionica "Eko fest"

Festival filma, diskusija, izložbi i radionica "Eko fest"

 

O zelenoj omladini Srbije:

Zelena omladina Srbije je omladinsko, nestranačko, neprofitno udruženje građana koje promoviše vrednosti Zelene politike od svog osnivanja 2000. godine. Zalažemo se za demokratsko društvo zasnovano na solidarnosti, znanju i razumevanju, društvo koje brine o zaštiti ljudskih prava i prirode, transparentno donosi odluke i nenasilno rešava konflikte.