Home

VESTI

Festival elektronske muzike na Kalemegdanu

No Comments Festival

Festival elektronske muzike na KalemegdanuBeograd dobija letnji festival elektronske muzike! Beogradska tvrđava učestvuje u organizaciji velikog festivala elektronske muzike, pod nazivom Kalemegdan Summer Festival, koji će se tokom letnjih meseci održavati u Beogradu.

 
Cilj ovog projekta je da se Kalemegdan, a samim tim i grad Beograd, predstavi kao potencijalna festivalska destinacija, na kojoj će se od 2015. pa narednih godina, održavati veliki festival elektronske muzike.
  

Ostvarivanjem ovog projekta Srbija bi se, na međunarodnom festivalskom tržistu, pozicionirala sa još jednim festivalom, koji bi ovaj put kao mesto održavanja imao samu prestonicu zemlje.

Na najvećim muzičkim festivalima u Srbiji EXIT-u i Beer Festu, svake godine se, prema nezvaničnim podacima, potroši oko četiri milijarde dinara, pritom se ova cifra odnosi samo na troškove posetilaca za hranu, piće, ulaznice i smeštaj.

 

 

 Festival elektronske muzike na Kalemegdanu

Festival elektronske muzike na Kalemegdanu

 

 

Kalemegdan Summer Festival je projekat koji će jasno uticati na privredni razvoj samog grada, ali i na privredni razvoj cele države.

Beogradska tvrđava ima za cilj da ostvari jedan takav projekat, jer će stvaranje ovakvog festivala upotpuniti turističku ponudu Beograda i stvoriti sadržaj, koji će privući mlade ljude iz raznih krajeva zemlje, ali i brojne posetioce iz Holandije, Britanije i raznih drugih krajeva sveta.