Home

VESTI

Festival DEV9T počinje u ponedeljak!

No Comments Festival

Festival DEV9T počinje u ponedeljak!DEV9T je festival zamišljen kao umetnička kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture. Uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradskom naselju Višnjička banja, tokom sledeće nedelje biće održan prvo izdanje festivala DEV9T.

 

Na lokaciji Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), od 8. do 14. juna, svaki posetilac će imati priliku da probudi sopstvenu kreativnost i to kroz interaktivne izložbe, radionice, performanse i muzički program.

 

Na ovaj način će svi moći da pronađu mesto za sebe, da iskuse tuđe stvaralaštvo, ali i da stvore svoje, autentično i lično, te da budu deo kreiranja umetničke utopije.

Festival zvanično počinje u ponedeljak, 8. juna u 12:00.

Program festivala traje u periodu od 12:00 do 01:00, a u petak i subotu do ranih jutranjih časova.

 

 

 Festival DEV9T počinje u ponedeljak!

Festival DEV9T počinje u ponedeljak!

Umesto bina, DEV9T će imati favele, kreativne zone, jer umetnost je svuda oko nas i niko ne može da je svojata i otuđi.
Tokom predhodne dve nedelje na otvorenom konkursu festivala DEV9T prijavilo se oko petsto umetnika. Odabrani  će imati priliku da prikažu svoj rad u okviru ovog sedmodnevnog događaja, a publika će imati priliku da uživa u obilju sadržaja koje nudi DEV9T. Za ovo prvo izdanje, cena karte je simbolična. Tokom radnih dana cena karte je 200 dinara, u toku  vikenda 400, a komplet za svih 7 dana je 1500 dinara.

Publiku očekuje svih sedam dana bogat muzički program, koji će podrazumevati i koncerte i nastupe naših najpoznatijih DJ/eva. Ljubitelje dobre zabave privući će večernji deo programa sa akcentom na muzičkim izvođačima. U okviru muzičkog programa očekuje nas i Burn Residency Mix Off. Posetioci Ciglane, 12. juna imaće priliku da čuju finaliste Burn Residency takmičenja, a pobednik će otići na Ibicu da se bori za DJ rezidenturu u najbljim klubovima na tom španskom ostrvu i za ugovor vredan 100.000 eura.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=LIbPff03yF8|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Dev9t u Ciglani
 

Obzirom da se festival ne dešava u centru grada, organizatori su pripremili i kamp, koji u ponudi ima i hranu i to za 90 eura.
Do Ciglane se stiže autobusom br 35.

Festival ovih dana ima nesvakidašnju promociju na Facebook mreži – svi oni koji podržavaju ideju festivala, postavljaju profilne fotke sa logom festivala. Među njima su brojne javne ličnosti, umetnici i muzičari.

Veliko finale prvog izdanja festivala DEV9T podrazumeva pravi spektakl. Devetka kao centralna skulptura, visine 9m, biće spaljena, po ugledu na čuveni američki festival Burning Man.

 

 

 Festival DEV9T počinje u ponedeljak!

Festival DEV9T počinje u ponedeljak!

 

DEV9T je mesto koje će umetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju kako žele.

DEV9T je koncipiran tako da epicenter interesovanja pojedinaca i grupa iz oblasti umetnosti bude zasnovan na dnevnom programu, kada će festival funkcionisati kao velika open air galerija i velika umetnička radionica.
 
DEV9T se bori za opstanak kulture, jer je ona prirodni habitat svih bića. Ukoliko se ne očuva, pretvorićemo se u ugroženu vrstu nesvesnu svrhe svog postojanja.

Vidimo se na DEV9T!