Home

VESTI

Festival Dancing City 2

No Comments Festival

Festival Dancing City 2Drugi edukativni festival uličnog plesa DANCING CITY! BEOGRAD PONOVO PLEŠE! Dva dana najboljeg savremenog hip hop, jazz i street plesa!
  

DancingCity otvoren je za plesače svih plesnih stilova koji su željni novih znanja i iskustava. Uz pomoć Ambasade SAD u Beogradu i Ministarstva kulture Republike Srbije, Dom omladine Beograda ugostiće dva vrhunska svetska koreografa Mishu Gabriela i Mehmeta Durmaza.
  

Koreografi koji su saradjivali sa najvećim svetskim  zvezama (Michael Jackson, Rihanna, Janet Jacson, Shakira, Jastin Timerlake i drugima) održaće više radionica new style-a, hip hopa i savremenog plesa.

 

 

 Festival Dancing City 2

Misha Gabriel

 

 
Uputstvo o prijavi za učestvovanje u radionicama, kao i program  radionica, nalaze se na internet stranici festivala: www.dancingcity.rs.

Kroz edukativni pristup Festival obrađuje različite stilske oblasti iz sveta igre, kao i stvaralaštvo poznatih koreografa čiji je rad u značajnoj meri uticao na razvoj plesne umetnosti. Cilj festivala je da u Srbiju svake godine dovodi renomirane koreografe iz Evrope i sveta, koji imaju jako uporište u profesionalnom plesnom obrazovanju, i bave se hip-hop, jazz-dance i savremenim plesnim programima.

 

 

 Festival Dancing City 2

Mehmet Durmaz

 

 

Ulični ples (street dance) uživa izuzetnu popularnost širom sveta. U nedostatku visokih školskih ustanova iz oblasti plesa, kao i ograničenosti u edukativnim projektima u Srbiji, ovakav festival plesa edukativno-kulturnog karaktera je od neprocenjive važnosti. Beograd je prošle godine imao čast da bude organizator prvog edukativnog festivala plesa Dancing city, uz pomoć Ambasade SAD u Beogradu, Ministarstva kulture republike Srbije i Doma omladine Beograda.

 

Festival DANCING CITY 2
06&07. oktobra 2012.
DOB//Amerikana