Home

VESTI

Zatvaranje izlozbe EXIT fotografija u Novom Sadu

No Comments EXIT

Izlozba EXIT fotografija u Novom Sadu

Izložbu fotografija na temu muzičkog festivala EXIT zainteresovani ljubitelji umetnosti moći će da vide još danas na Trgu Slobode u centru Novog Sada.

Ovo je bila prva samostalna izložba mladog fotografa Bojana Hohnjeca, a organizovana je uz pomoć kompanije Carlsberg Srbija kao dugogodišnjeg partnera EXIT festivala. Izložba je bila otvorena od 11. maja, a zatvara se u utorak, 19. maja 2009. godine.

Na nesvakidašnjim fotografijama Bojana Hohnjeca predstavljeni su najupečatljiviji momenti sa EXIT festivala, viđeni objektivom talentovanog mladog fotografa koji je na njih utisnuo inspiraciju ne samo atmosferom jednog od najvećih muzičkih festivala u ovom delu Evrope, već i inspiraciju prirodom i nesvakidašnjim praskozorjima ispod Petrovaradinske tvrđave.

Tako je na sebi jedinstven način pokazao sopstveno viđenje opčinjenosti muzikom, atmosferom i jedinstvenom energijom.

Izložba fotografija na temu muzičkog festivala EXIT

 

U okviru izložbe, objavljena je i fotomonografija istog autora pod nazivom "Novi Sad" u kojoj su dve strane posvećene kompaniji Carlsberg Srbija, koja godinama unazad podržava EXIT festival, pokazujući time svoju posvećenost modernim vrednostima. Do kraja godine, planirano je da postavka nesvakidašnjih fotografija Bojana Hohnjeca bude postavljena i u gradovima pobratimima Novog Sada – Modena, Pečuj, Dortmund, Norich, Budva i Temišvar, dok će tokom trajanja EXIT festivala, postavka biti prebačena na Petrovaradinsku tvrđavu.

Organizovanjem ove izložbe kompanija Carlsberg Srbija nastoji da podstakne što veći broj kompanija da podržavaju mlade talente, ali i da istovremeno  ohrabri persepktivne umetnike da nastave da razvijaju svoj stvaralački naboj, sigurni u to da pravi kvalitet uvek biva prepoznat i podržan.