Home

VESTI

WeShareMusic: Listen. Download. Share.

No Comments EXIT

WeShareMusic: Listen. Download. Share.

Sinoć je u klubu Gun predstavljena kampanja “WeShareMusic” Exit festivala, a plakete Exit etikete za albume sa najvećim brojem preuzimanja sa sajta exitmusic.tv dobili su Obojeni program, Marko Nastić, Ritam nereda i E-Play.

Album sastava E-Play “skinut” je 10.000 puta, što je bendu obezbedilo plaketu za srebrni tiraž, zlatni tiraž sa više od 25.000 preuzimanja dostigli su Fatboy Jr (Marko Nastić) i Ritam nereda, dok je plaketu za platinasto izdanje sa više od 50.000 preuzimanja dobio Obojeni program.

 

Na sinoćnoj žurki ovim povodom nastupili su Kanda Kodža i Nebojša, Nežni Dalibor, The Good Guys i Marko Nastić, a predstavljeni su i domaći bendovi koji će nastupiti na predstojećem Exit festivalu, koji se održava od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.
 
“Pored starog dobrog rokenrola Partibrejkersa, Exit će ugostiti novu rege senzaciju koji su na etiketi objavljeni krajem prošle godine, Irie FM, kao i srpski audio-vizuelni dvojac popularan među klupskom publikom, The Good Guys.

Pored njih, za Exit su potvrđeni i Petrol, koji u toku 2011. planiraju da izdaju svoj poslednji album na Exit etiketi, kao i mladi bend nove srpske scene, Svi na pod”, najavili su organizatori.

 

 

 WeShareMusic: Nagrađeni
WeShareMusic: Nagrađeni

 

WeShareMusic: POČETAK PLAY @ EXIT KONKURSA
Kao i svake godine, otvaramo vrata za sve zainteresovane solo izvođače, bendove i disk džokeje kojima će konkurs biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina. Konkurs ove godine počinje 18. februara, a svi zainteresovani mogu da se registruju na Exitmusic.tv.  

Za bendove koji  već imaju profile na našem sajtu, dovoljno će biti da se uloguju i na svojoj stranici kliknu na "Play at Exit 2011".  

Rezultati konkursa biće objavljeni  20. maja, a pobednicima se pruža mogućnost da se nađu na “Exit Music Live” kompilaciji, koja će biti objavljena u okviru Exitove online etikete. Prošle godine na konkurs Play @ Exit prijavilo se više od 570 izvođača, a bendovi koji su izabrani na prošlogodišnjem konkursu nastupali su na binama širom festivala (Exit Music Live, Fusion, Explosive,…), što će biti slučaj i ove godine.

 

 

 WeShareMusic: TheGoodGuys
WeShareMusic: TheGoodGuys

 

WeShareMusic: EXIT MUSIC CONFERENCE
Exit muzička konferencija je mesto na kojem se mladi didžejevi i producenti iz regiona susreću sa zvezdama koje nastupaju na  festivalu i sa njima razmenjuju tehnike, iskustva i znanja iz domena elektronske muzike.

Muzička konferencija će se i ove godine uz pomoć Tuborga održati na Exit festivalu od 7. do 10. juna 2011, a učesnici konferencije će biti birani konkursom na sajtu Exitmusic.tv.

 

 

 WeShareMusic: Nezni Dalibor
WeShareMusic: Nezni Dalibor

WeShareMusic: RAZMENA IZVOĐAČA SA INOSTRANIM FESTIVALIMA
U okviru programa razmene muzičara sa inostranim festivalima, pokrenutim 2010. godine, ostvarena je saradnja sa SZIGET festivalom iz Budimpešte, pa je prošle godine mađarski bend Turbo gostovao na Exit festivalu, dok je naš Overdrive u avgustu posetio Sziget. Takođe, ostvarena je saradnja i sa festivalom EJEKT iz Grčke, a kao rezultat toga je prošle godine u julu u Atini nastupao Obojeni program, dok su istog meseca Exit posetili grčki Zebra Tracks.

Exit će i ove godine nastaviti sa promocijom domaćih izvođača, pogotovo onih koji su potpisnici Exit etikete, a razmenu izvođača ostvariće sa festivalima širom Evrope.