Home

VESTI

Tuborg Happynovisad 08

No Comments EXIT

 Na drugoj po veličini elektronskoj bini, na Tuborg Happynovisad bini, mesto sa sjajnim žurkama, koje traju do ranih jutarnjih časova, i ove godine četiri večeri idealne za one koji žele da odu korak dalje u istraživanju elektronske muzike.

Emergence Label Night

U četvrtak, 10. jula na tvrđavi nas očekuje techno veče, jedan od pionira tehna, Britanac Inigo Kennedy, zanimljivi Šveđanin Grovskopa i veoma tražen momak iz Hrvatske Luka Baumann.


Mobilee Records Night

U petak, 11. jula nešto drugačiji zvuk – minimal i pet veoma interesantnih imena od kojih izdvajamo: talentovanu damu, vlasnicu izdavačke kuće Mobilee, DJ, producentkinju i medijsku ličnost, Nemicu Anju Schneider i Poljaka Marcina Czubala.

Dub Step / Drum & Bass Night

Subota, 12. jul donosi nam Dub Step / Drum & Bass ritmove, a zbog pionira izlomljenih ritmova Paradoxa i Skandinavca Sebe Tuborg Happynovisad binu ne smete zaobići.

Electro / Nu Rave Night

Poslednje, ali ne manje zanimljivo veče, nedelja, 13. jul – Elektro / Nu Rave. Nastupaju dvadesettrogodišnji producent i grafički dizajner Danger, dinamični Francuz datA i premijerno The Good Guys – Audio – Cell D, Video – Xtrapurified, dvojac iz Novog Sada koji priprema lud i nezaboravan provod za sva čula…

Inigo Kennedy [uk]

Inigo Kennedy važi za jednog od pionira tehna i ime je koje uživa veliko poštovanje slušalaca elektronske muzike. Poznat je po tehnički savršenim i potpuno originalnim setovima koji publiku dovode do ludila. Vlasnik je čuvene Asymmetric etikete koja skoro 10 godina izdaje sebi svojstven tehno zvuk. Njegova diskografija broji oko 100 izdanja na vinilu, na koju još možemo dodati novija CD i MP3 izdanja. S obzirom na njegovu popularnost, muzika ga je odvela na sve krajeve sveta, a posetioci EXIT festivala će moći da ga čuju na Tuborg Happynovisad stejdžu u četvrtak, 10. jula. Njegov set će sadržati i mnogo sopstvenog neizdatog materijala spremljenog specijalno za ovaj nastup.

www.myspace.com/inigokennedy

Grovskopa [swe]

Grovskopa je rođen 1982. godine u Švedskoj, gde je i odrastao. Predstavlja jednog od najinovativnijih i najznimljivijih disk džokeja/producenata sadašnje tehno scene. Počeo je da producira sa četrnaest godina, a DJingom je počeo da se bavi godinu dana kasnije. 2001. godine pokrenuo je svoju izdavačku kuću Emergence Record koja se koncentriše na mračan i eksperimentalan tehno i na kojoj su izdavali Archae & Grovskopa, Luka Baumann, Reeko, Regis, Tuomas Rantanen, Reducer (Inigo Kennedy), Christian Wunsch itd. 2006. godine pokrenuo je i podetiketu Pohjola na kojoj izdaje tehno u stilu devedesetih.

www.myspace.com/grovskopa

Luka Baumann


Luka Baumann 2004. započinje sa izdavanjem muzike, i ubrzo počinje da vodi Emergence Records sa Grovskopom. Od tada redovno izdaje 12" vinile, što mu je otvorilo vrata za saradnju sa vodećim svetskim producentima, kao što je Oscar Mulero, čiji će remiks uskoro biti objavljen na Emergence Records etiketi. Pored vrlo zaposlenog studijskog angažmana, Lukin performans je tražen i po celoj Evropi, tako da je do sada svirao i u zemljama poput Engleske, Holandije, Češke itd.

www.myspace.com/lukabaumann

Anja Schneider [ger]

Ova talentovana dama je vlasnik izdavačke kuće, DJ, producent i medijska ličnost. Mobilee etiketa, po kojoj je drugo veče na Tuborg Happynovisad stejdžu dobilo ime, je zahvaljujući pažljivo odabranim izvođačima, poput Sebo K, GummiHz, Exercise One, Pan-Pot, Marcin Czubala, prerasla u ponos Berlina čija izdanja uši širom sveta redovno prate. Anja će ovog leta posetiti mnoge gradove širom sveta u okviru turneje za promociju albuma „Beyond The Valley“ , a 11. Jula će se pojaviti u Novom Sadu, na EXIT festivalu. Njen set definitivno ne smete propustiti.

www.myspace.com/anjaschneider

Marcin Czubala (live) [pl]

Marcin se upoznao sa muzikom još 1987. U periodu od 1991. do 1994. nastupao je na preko 300 koncerata ozbiljne muzike i imao priliku da saradjuje sa mnogim poznatim umetnicima od kojih izdvaja legendu eksperimentalnog zvuka, Krzysztof Penderecki.

2006. godine izdaje 2 Ep-a za Morris Audio i Lasergun, a od 2007. član je Mobilee izdavačke kuće, čiji je vlasnik Anja Schneider, sa kojom će nastupiti drugog dana na Tuborg Happynovisad bini.

www.myspace.com/marcinczubala

Paradox (live) [uk]

Za Paradoxa sa sigurnošću možemo reći da je pionir izlomljenih ritmova. Prve ploče izdao je čak 1990. godine, a sada, sa preko 100 izdanja i posle potpisivanja za izdavačke kuće poput Reinforced, LTJ Bukemov Good Looking, Goldijev Metalheadz i sopstveni Paradox Music, jedno je od najvećih imena drum & bass muzike.

Dev, Paradox, Alaska ili kako god se potpisivao na raznoraznim projektima tokom 18 godina svoje karijere, nastupiće uživo na EXIT festivalu. Subota, 12. jul na Tuborg Happynovisad stejdžu – Paradox Live!

www.myspace.com/devparadox

Seba [swe]

Ovaj švedski producent je već poznat ljubiteljima drum&bass zvuka. U igri je više od 10 godina i ne namerava da prestane sa odličnim izdanjima. Neke od etiketa koje stavlja uz svoje ime su Good Looking, Soul:r, Metalheadz i Secret Operations. Slušajte ga trećeg dana EXIT festivala na Tuborg Happynovisad stejdžu, gde će nas svojim setom odvesti u nove dubine drum&bass zvuka.

www.myspace.com/secretoperations

Danger (live, audio + video) [fra]

Franck Rivoire, dvadesettrogodišnji producent i grafički dizajner, bio je zapažen već posle druge nedelje otvaranja svoje myspace stranice. Usledio je ugovor sa francuskom elektro izdavačkom kučom, „Ekler 'o' shock“. Trenutno, Danger radi remikse za Sebastien Telliera (numeru koja je predstavljala Francusku na Evroviziji 2008), Estelle, Kanye West, Revolte i putuje širom planete predstavljajući svoje neverovatne audio-vizualne nastupe. Danger, poslednjeg dana na Tuborg Happynovisad stejdžu. Budite spremni.

www.myspace.com/2emedanger

datA [fra]

Data je tipičan predstavnik novog, francuskog elektro zvuka koji upravo trese klubove širom Evrope. Pored „Aerius Light Ep“, koji je izdao za „Ekler 'o' shock“ i njegovih izdanja za čuveni Kitsune, radi remikse za Chromeo, SebastiAn, Danger, Tepr, njegove numere možemo čuti u setovima 2many DJs, Dj Mehdi, Radio Soulwax, Erol Alkan, Busy P. Dj setovi su mu veoma dinamični, puni datA zvuka i garantuju odličan provod poslednjeg dana na Tuborg Happynovisad stejdžu.

www.myspace.com/0data0

The Good Guys [sr]

Na bini: Audio – Cell D, Video – Xtrapurified

U životu: Bojan Čizmić i Andrija Kovač, producent i dizajner, dugogodišnji ortaci iz Novog Sada, koji jako vole muziku i uspeli su da se pronađu u jednom zajedničkom umetničkom izrazu.

Obojica su, zahvaljujući svojim roditeljima, veoma rano ušli u svet muzike. Osnovno muzičko obrazovanje i činjenica da su odrasli slušajući razne muzičke pravce idu u prilog današnjem „Good Guys“ zvuku. Glavni cilj ovog projekta je nadogradnja standardne muzičke forme i stvaranje nečeg novog, a Nu Rave pravac se učinio kao najbolje izražajno sredstvo – zabava i kreativnost bez granica.

Svoj prvi, audio-vizuelni nastup, premijerno će izvoditi četvrtog dana EXIT festivala na Tuborg Happynovisad bini.

www.myspace.com/goodguysthe

www.happynovisad.co.yu

Četvrtak, 10. jul  
22:00 Siniša Tamamović & Mladen Tomić
00.00 Luka Baumann
01:30 Grovskopa
03:00 Inigo Kennedy
04:30 Concrete DJz
05:30 Lag
Petak, 11. jul  
22:00 Nikola Majdanović
00.00 Car Z
02:00 Marcin Czubala Live!
03:00 Anja Schneider
05:00 Daniel Aleksandar Live!
Subota, 12. jul  
22:00 Lemon
23.00 Double B
00:00 Dubway
01:00 Mote
02:00 Paradox Live!
03:00 Seba
04:30 M-Tech
05:30 Gein
Nedelja, 13. jul  
22:00 Felony Flats
00.00 Flip
01:00 Danger Live!
02:00 DatA
03:30 The Good Guys Live!
04:30 Sicko Disko
05:30 Banana Rave DJs

* Satnice su podložne promenama.