Home

VESTI

Tuborg Green Fest stiže u Zagreb

No Comments EXIT

Nakon Rusije, Srbije, Bugarske i Kazahstana, Tuborg Green Fest će se održati i u Hrvatskoj. 

 

Ovaj jednodnevni muzički festival, u organizaciji Carlsberg Croatia i State of Exit, biće održan u zagrebačkoj dvorani KC Dražen Petrović u petak, 3. oktobra 2008. godine.

Vodeće zvezde festivala su popularni britanski bend Kaiser Chiefs, a pored njih, nastupiće i zagrebački elektropop sastav Lollobrigida, makedonski kompozitor Kiril Džajkovski i popularni reper Edo Maajka. 

 Indi rokeri Kaiser Chiefs su već dobro poznati publici u ovom delu Evrope, pored ostalog, i po sjajnim nastupima u Beogradu i Zagrebu, a razlog ponovnog dolaska u Hrvatsku svakako je i velika baza fanova, koje će sigurno razveseliti činjenica da će popularni ÄŒifsi nastupiti u Zagrebu svega deset dana pre objave novog albuma. 

Novi album grupe Kaiser Chiefs nosi naslov Off With Their Heads, a u prodaji će se pojaviti 13. oktobra. To im je treći studijski album, nakon Employment i Yours Truly Angry Mob. Veći deo materijala produciraju Mark Ronson i Eliot Džejms, a poznati su i gosti, kao i lista pesama. Lil Alen i sastav New Young Pony Club gostuju u numeri Never Miss A Beat, reper Svej u Half The Truth, a proslavljeni kompozitor Dejvid Arnold uradio je orkestralni aranžman u Always Happens Like That. Zanimljivo je i da pesmu Remember You're A Girl peva bubnjar Nik Hodžson. 

Tuborg Green je širom sveta, kao partner u organizaciji ili organizator, prisutan na najvećim muzičkim dogaÄ‘ajima. Najviše se izdvajaju Roskilde festival u Danskoj i Exit festival u Srbiji. Ono što ga čini jedinstvenim brendom jeste aktivna organizacija Tuborg Green Festa. Zabava je počela još 2005. godine u Moskvi, gde su, na prvom Tuborg Green Festu, nastupili Foo Fighters i Garbage. Od tada festival neprekidno putuje ovim delom Evrope, te iz godine u godinu potvrÄ‘uje status vrhunskog muzičkog dogaÄ‘aja, gde nastupaju najveće svetske zvezde, poput grupa Metallica, Red Hot Chilli Peppers, Franz Ferdinand, Whitesnake i drugih. 

Nakon Rusije, Srbije i Bugarske, gde je Tuborg Green Fest već održan, i Kazahstana, gde će biti početkom septembra, festivalska zabava premijerno stiže i u Hrvatsku.