Home

VESTI

Topli talas sa Dance Arene: Richie Hawtin, Miss Kittin, Maceo Plex i Art Department

No Comments EXIT

Miss KittinAko vam ovih dana minus zadaje glavobolje, možete početi da se spremate za toplotni udar koji nas ovog leta očekuje na Dance Areni Exit festivala.

Pored već najavljenih izvođača sa čuvene etikete Cadenza, potvrđeno je da će Dance Arenu posetiti i stari prijatelj Exit festivala Richie Hawtin, zlatni vokal elektronske scene Miss Kittin, kao i najuaktuelniji izvođači sa progresivne etikete Crosstown Rebels, Maceo Plex i Art Department.

 

Umetnik, konceptualista i ambasador, planetarno poznati didžej Richie Hawtin iz godine u godinu iznenađuje svojim kreativnim kapacitetom, pa mu pored svih prethodno navedenih titula možda najviše odgovara "inovator". Iako je rođen u Engleskoj, Richie će uvek biti asocijacija za Detroit, gde je sa kolegom pionirom, Carl Craigom, pokrenuo drugi talas Detroit tehna. Elektronski mogul stoji iza etiketa "Plus 8" i "Minus", a njegov alter ego, Plastikman, reoblikuje tehno svojim sjajnim miks- albumima, dok nastupima na festivalima postavlja standarde elektronskog koncerta. Ove godine na Exit Richie Hawtin dolazi sa svojim potpuno novim LED nastupom, sa vizualima koje potpisuje Ali Demirel.

 

 

Richie Hawtin
Richie Hawtin

 

Njemu će se pridružiti i Karolin Herve, aka Miss Kittin, koja je poslednjih godina postala jedan od inspirativnijih glasova i didžejeva na elektronskoj muzičkoj sceni. Uz dugogodišnjeg partnera u produkciji, Hackera, izdala je numere "Frank Sinatra" i "1982" koje su je lansirale među elektronsku elitu, a naredne saradnje sa imenima kao što su Felix Da Housecat, Golden Boy, Sven Väth, Steve Bug i Antonelli Electric, samo su učvrstile njen novonastali status. Ove godine Miss Kittin sprema novi, treći po redu solo album, pa možemo da očekujemo i ekskluzivne premijere na Dance Areni.

Crosstown Rebels je izdavačka kuća koja je u 2011. pokupila najbolje moguće kritike, nagrade i priznanja kao vodeća trendseterska institucija u elektronskoj muzici. Iste godine su Damian Lazarus, Jamie Jones i Seth Troxler – vlasnik i 2 vodeća imena ove etikete, zatvarali Dance Arenu, a ove godine stiže još jedan član startne postave, Maceo Plex. Nekima poznatiji kao Maetrik ili Mariel Ito, servira nam bogatu produkciju kao mešavinu tehna, hausa, fanka i elektra, ali je možda njegovo kubansko poreklo najzaslužnije za neodoljivu želju za ples koju indukuje kao Maceo Plex.

 

 

Maceo Plex
Maceo Plex
 

Još jedna Crosstown Rebels senzacija je duo Art Department, iza koga stoje kanadska tehno/haus zvezda Keni Glazgov i najveća kanadska zvezda u usponu, Džoni Vajt. Kenijeva karijera traje još od kraja 80-tih, sa izdanjima za Narcotic, Jinxx, Turbo kao i za njegovu Method 11/11 etiketu, a Vajtova No. 19 etiketa sa ultra-brzim porastom diskografije trenutno izbija na čelo internacionalne scene. Zasebno su izdali nebrojeno mnogo sjajno kritički propraćenih izdanja, a trenutno se vode kao najnapredniji andergraund producenti Severne Amerike.

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, moćni Gossip, rokenrol atrakcija Wolfmother, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot Live, Kenny Larkin, Robert Dietz, Maayan Nidam.

 

 

Art Department
Art Department
 

O EXIT FESTIVALU: Exit je letnji muzički festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom jula, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potiče iz osamnaestog veka, naslonjenoj na obalu Dunava.

Exit je već godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi i mesto gde su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, David Guetta i mnogi drugi. Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji evropski festival“ koju dodeljuje asocijacija 40 najvećihevropskih festivala.Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. „The State of Exit Fondacija“ osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji.

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com .

ULAZNICE:
Promo cena: 6990 dinara
Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara
Redovna cena: 10990 dinara