Home

VESTI

Times: Exit ispred Glastomberija

No Comments EXIT

Britanski list "The Times", objavio je tekst o muzičkom festivalu Exit 2008, na pet strana i u samim superlativima.

Autor teksta Garet Skarlok preporučuje Srbiju kao veoma zanimljivu turističku destinaciju, hvaleći lepote naše prirode, kuhinje i šljivovice, a u poreÄ‘enju sa britanskim Glastonberijem, prednost daje novosadskom festivalu.

"Srbija nije jedna od onih tipičnih destinacija, ali sa jednim od najboljih evropskih muzičkih festivala, turizmom koji cveta i svojom kuhinjom, Srbija je intrigantno mesto za posetu", počinje Skarlok svoju priču o našoj zemlji u koju ga je prvenstveno dovela želja da poseti "Exit".

"'Exit“ su pokrenuli studenti u znak protesta protiv Miloševićevog režimu 2000. i od tada se održava svake godine. Ove godine tu je i oko 8.000 Britanaca, koji putujući po Evropi traže nešto drugačije od britanskog festivala u blatu" ,objašnjava Skarlok , koji se kroz tekst čudi koliko je sve u gradu jeftino, od hrane i pića, do hotelskog smeštaja.

Ono što po ovom članku posebno preporučuje "Exit" u odnosu na druge evropske festivale jeste sjajna organizacija, laka orijentacija, odlična muzika, pozitivna atmosfera i puno Ä‘uskanja, koje traje 24 sata dnevno sva četiri dana festivala.

Vožnja Dunavom i ručak na nekom od vojvoÄ‘anskih salaša su Timesova preporuka za odmor posle naporne festivalske noći, a tekst se završava uz neizbežnu čašicu rakije i zdravicu "živeli"!

 

A celi tekst mozete pogledati OVDE