Home

VESTI

The Streets na Exit-u

No Comments EXIT

Popularni britanski hiphoper Majk Skiner, poznatiji pod umetničkim imenom The Streets, nastupiće na ovogodišnjem „Egzitu“ koji se od 10. do 13. jula održava u Novom Sadu.

Skiner će na „Mejn stejdžu“ nastupiti u četvrtak, 10. jula, umesto ranije najavljene pevačice M.I.A., koja je pre nekoliko dana otkazala celu evropsku turneju.

 

Majk Skiner je rođen 1978. u Birmingemu, a muziku je počeo da komponuje kada je imao 15 godina. Sa nekoliko prijatelja je krajem devedesetih osnovao bend „The Streets“, ali knjiga je ubrzo spala samo na Skinera, koji je nastavio da koristi to umetničko ime.

Krajem 2000. objavio je prvi singl „Has It Come To This“ koji je veoma dobro primljen na britanskoj andergraund sceni. Debitantski album „Original Pirate Material“ Siner je objavio 2002. i ploča je preko noći zaposela vrhove ostrvskih top lista. Veliki hit je postala numera „Let’s Push Things Forward“, a i naredni singlovi „Don’t Mug Yourself“ i „Weak Becomes Heroes“ su se plasirali u top 40 britanske liste singlova. Za ovu ploču, koja je prodata u više od milion primeraka, The Streets je bio nominovan za prestižne nagrade „Merkjuri“ i „Brit“, a ugledni magazin NME album je uvrstio među pet najboljih ploča 2002. godine.

Drugim albumom „A Grand Don’t Come for Free“ objavljenim 2004, Skiner je učvrstio svoju popularnost, a sa ploče su skinuti hitovi „Fit But You Know It“ i „Dry Your Eyes“.

Treći album „The Hardest Way to Make an Easy Living“ iz 2006. odmah po objavljivanju je zauzeo prvo mesto na britanskoj listi albuma, a najveću pažnju je izazvao singl „When You Wasn’t Famous“ koju je Majk Skiner navodno posvetio Čeril Kol iz benda „Girls Aloud“.

Sa Skinerom, koji trenutno privodi kraju snimanje albuma „Everything is Borrowed“, na koncertima nastupaju Kevin Mark Trejl (prateći vokal), Vejn Bajbs (gitara i bas), Kris Braun (klavijature), Medžik Majk (mikseta) i Džon Dram Mašin (bubnjevi)…

Poskupljuje komplet karata
Komplet karata za „Egzit“ će se do 23. juna prodavati po ceni od 5.490, dok će nakon tog datuma koštati 7.790 dinara. Dnevne ulaznice koštaju 2.490 (četvrtak, 10. jul), 2.590 (petak, 11. jul), 3.090 (subota, 12. jul) i 2.890 dinara (nedelja, 13. jul). Karte se mogu kupiti isključivo u ekspoziturama „Erste banke“ u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici i Kragujevcu.