Home

VESTI

The Hives 1st time

No Comments EXIT

Na „Mejn stejdžu“ su nastupili švedski rokeri „The Hives“ koji su žestokom beskompromisnom svirkom oduševili više od 10.000 ljudi.

– Prvi put u istoriji zemlje sviramo u Srbiji i drago nam je zbog toga. Moći ćete da pričate svojim unucima da ste i vi bili na ovom koncertu – rekao je pevač Pele Almkvist pre nego što je grupa zasvirala hit „Walk Idiot Walk“. Rokeri iz Fageršte su napravili sjajnu atmosferu a publika je gromoglasnim ovacijama pozdravila hitove „Hate to Say I Told You So“, „Two-Timing Touch and Broken Bones“, „Main Offender“…

– Mi vas volimo! A znate li zašto? Jer, vi volite nas – poručili su na kraju odličnog koncerta članovi grupe „The Hives“.

Idemo dalje. Žičana ograda na bini, gruvaju gitare – na sceni su legende indastrial metala – američki bend „Ministry“ koji je publika, u kojoj je naravno najviše bilo metalaca, dočekala sa ovacijama.

 

Bez mnogo priče izmeÄ‘u numera, članovi benda su reÄ‘ali pesme, dok njihov žestoki zvuk udarao direktno u stomak, „Ministry“ su prašili bez milosti, a fanovi u prvim redovima su neumorno slemovali. Na video bimovima su uz pesme išli snimci na kojima se često pojavljivao Džordž Buš, koga su metalci iz Kalifornije često prozivali. Posle sat vremena sjajne svirke publika je ovacijama ispratila grupu „Ministry“ nakon koje je na „Mejn stejdžu“ nastupio kultni novosadski bend „Pekinška patka“.