Home

VESTI

Svetski mediji ocenili da je Skepta učinio nemoguće i nadmašio svoj prošli album!

No Comments EXIT Festivali

Jedan od najcenjenih svetskih repera Skepta, koji predvodi veliki EXIT Gang, svojevrsni hip-hop festival unutar ovogodišnjeg Exita, objavio je danas dugoočekivani album „Ignorance is Bliss“!

Muzički kritičari i najpoznatiji svetski mediji redom daju visoke ocene uz konstataciju da je poznati MC uspeo nemoguće, da dostigne sopstveno remek-delo, višestruko nagrađivani album „Konnichiwa“ iz 2016. godine. Zanimljive su i ocene da je Skepta u današnje vreme kada je na sceni velika smena generacija i stilova unutar hip-hopa, praktično uspeo da izmisli novi zvuk koji nosi njegov prepoznatljivi pečat! Pored društveno angažovanih tema na koje su fanovi navikli, za jednog hip-hop umetnika album se prilično hrabro bavi slomljenim srcima, te Skeptinom novom ulogom roditelja. Londonski MC u jednom delu proziva i trenutni politički pejzaž u Britaniji, uz konstataciju da je atmosfera na ulici bolja nego u vladi, dok se čak i političari utrkuju da nabave karte za Skeptine nastupe! Jedan od najuticajnijih britanskih umetnika današnjice, koji iza sebe već ima nekoliko prestižnih nagrada poput Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME, nastupiće u samoj završnici ovogodišnjeg EXIT festivala, u nedelju 7. jula.

Skepta – Bullet From A Gun: 

Prestižni The Guardian ovo izdanje ocenio je sa gotovo maksimalnom ocenom uz komentar da je, iako su očekivanja bila vrlo visoka, Skeptin „flow“ osigurao da novi album bude „senzualno zadovoljstvo“. Poznati Independent u svojim ocenama i pohvalama ide toliko daleko da čak navodi da je Skepta „možda upravo izmislio novi žanr“, zahvaljujući zrelim tekstovima koje poznati MC na besprekoran način isporučuje preko muzičke pozadine koja uključuje digitalnu melanholiju detroitskog techno zvuka.

Dok repera Hypebeast naziva „simbolom progresa“, biblija alternativne muzike NME ocenila je album sa visoke četiri od maksimalnih pet zvezdica, hvaljeći album kao „jezgrovit“ i „definitivni hit“, a istaknuta je i spremnost ka eksperimentisanju, poput one u traci „Love Me Not“ na kojoj Skepta sempluje himnu plesnih podijuma „Murder on the Dancefloor“! Portal Stereogum njegovu nikada veću zrelost, oštri stav i još oštrije rime isporučene nepogrešivom preciznošću sumira rečima: „Skepta seče kroz sve oko njega. Nemojte mu biti neprijatelj.“

U susret novom izdanju, Skepta je izbacio i dva nova video spota! Prvi video koji prati jedan od singlova jeste za nedavno objavljenu pesmu „Bullet From A Gun“. Snimljen u londonskom metrou na stanici Camden Town, prikazuje Skeptu koji sedi pored kolica sa bebom i posmatra svakodnevne prolaznike i njihove živote. Suptilnost je takođe nešto u čemu je ovaj MC vešt, te je uspeo da novim spotom prenese londonski zvuk ulice i njihov način života.

Sa druge strane, tek objavljeni video za još jedan od singlova sa albuma, „Greaze Mode“, popularnog Britanca prikazuje u potpuno drugačijem svetlu i prati ga kroz jednu vrlo hrabru i filmsku pljačku banke. Na numeri sarađuje sa reperom Nafe Smallz a ceo spot je u stilu sedamdesetih, dok određeni delovi deluju kao omaž Tarantinu.

Skepta – ‘Greaze Mode’ ft. Nafe Smallz (Official Video) 

EXIT akcija “4+1” biće rasprodata pre finalnog roka!

Sudeći po ovogodišnjoj rekordnoj potražnji, ne samo da popularna akcija “4+1” neće moći da bude produžavana posle krajnjeg roka 7. juna, već će, kako stvari stoje, biti rasprodata i ranije, zbog isteka svih zaliha! U ovoj omiljenoj akciji EXIT fanova, društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za festival, petu dobija na poklon. Četvorodnevne ulaznice trenutno su 6.990 dinara, što je i dalje visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu, a mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju rok giganti The Cure prodaju se po ceni od 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Pojedinačne ulaznice za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala nedavno su imale najjači start prodaje otkako se prodaju onlajn širom planete, a za publiku sa ovih prostora, dostupne su već po ceni od samo 2.690 dinara, što je čak 35% uštede u odnosu na njihove finalne cene. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz.

 

Tags: , , ,