Home

VESTI

Sutra kraj glasanja za najbolji evropski festival

No Comments EXIT

Sutra kraj glasanja za najbolji evropski festival Drugi krug glasanja za izbor najboljih evropskih festivala, u organizaciji online portala Virtual Festivals Europe i asocijacije 56 evropskih festivala Yourope, završava se u sredu, 30. decembra. 

 

Exit festival je u najužem izboru za najbolji festival u Evropi i to za prestižnu „Best Major Festival“ nagradu, za koju se bore najvažniji i najveći evropski festivali. Pobednike će odlučiti publika glasanjem putem Interneta na adresi www. eu.virtualfestivals.com.

U kategoriji „Best Major Festival”, u drugom krugu nominovano je deset festivala, među kojima su, pored Exita, i mađarski Sziget, danski Roskilde i britanski Glastonbury.  U drugom krugu u konkurenciji za nagrade nalaze se i dva festivala iz regiona, T-Mobile InMusic, nominovan za “Best Medium Sized Festival”, i  Hartera nominovan za “Best Small festival”.

 

Sutra kraj glasanja za najbolji evropski festival

 

Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje sajtu www.eu.virtualfestivals.com kako bi glasala za nominovane festivale. Svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.

U prvom krugu glasanja do 16. decembra, festivali su se takmičili u kategorijama „Best Major“,  „Best Medium“, „Small“ i „ Best New festival“. U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama „Best European Festival Line-Up“, „Best Artist Newcomer“, „Best Headline Artist“ i „Anthem Of The Year“. Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada koja će se održati 13. januara 2010. u Holandiji. 
 
Svetsko prvenstvo u fudbalu na Exitu

Polufinalne i finalne utakmice svetskog prvenstva u fudbalu biće prikazivane na Exitu i u Exitovom kampu.  Finale i utakmica za treće mesto najvažnije sporedne stvari na svetu, poklopiće se sa trećim i četvrtim danom Exit festivala, dok će utakmice polufinala biti prikazivane u kampu. Posetioci će sve četiri utakmice moći da gledaju na festivalu: polufinalne 6. i 7. jula, utakmicu za treće mesto u subotu, 10. jula, a finale u nedelju, 11. jula. Sve četiri utakmice igraju se u 19.30h, a posetioci će imati priliku da ih gledaju u jedinstvenoj festivalskoj atmosferi.