Home

VESTI

Suede prvi put u Srbiji!

No Comments EXIT

Suede prvi put u Srbiji!Ikone novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnici brit pop talasa, pravca koji su proslavili širom sveta zajedno sa Oasis i Blur, SUEDE, na čelu sa harizmatičnim Brett Andersonom, omiljenim muzičarom Davida Bowieja, prvi put dolaze u Srbiju i nastupiće na glavnoj bini EXIT festivala u nedelju, 13. jula.

  

Autori slavnih hitova ‘Beautiful Ones’, ‘Trash’, ‘Animal Nitrate’, ‘The Wild Ones’, predstaviće sve svoje najčuvenije pesme, ali i stvari sa svog poslednjeg, šestog po redu albuma, ‘Bloodsports’, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine.
   

Poslednjeg dana EXIT festivala, ljubitelji benda će se podsetiti zbog čega su noćima patili nad zgodnim frontmenom Andersonom, njišući se u ritmu elektricitetom nabijenih pesama britanskih zavodnika, ali i zbog čega je bend početkom devedesetih važio za “najbolji novi bend u Velikoj Britaniji”.

 

Dobitnici Mercury muzičke nagrade, i heroji pop rok scene devedesetih, Suede, svetsku scene osvojili su 1993. svojim istoimenim debi albumom, koji je ubrzo postao najprodavaniji debi album u Velikoj Britaniji!  Sledeće izdanje, ‘Dog Man Star’ iz 1994. osvojio je srca publike, dok je ‘Coming Up’ iz 1996. dostigao prvo mesto najboljih albuma u Britaniji. Posle The Smiths nije bilo takve instant euforije širom sveta za jednim engleskim art-rok bendom.

David Bowie je kasnije intervjuisao Brett Andersona, odajući mu priznanje kao svom najboljem učeniku, jer su Suede najvernije nastavili njegovim tragom – rešavajući ključna pitanja odrastanja, strasti, ljubavi i fascinacije stilom, nudeći jedinstvenu viziju emotivnog futurističkog glamoura za gradska bespuća.

 

 

 Suede prvi put u Srbiji!

Suede prvi put u Srbiji!

 

 

Nakon razilaženja 2003. godine, Suede su se nakon dugih deset godina pauze, početkom ove decenije ponovo ujedinili i napravili još jedan pop-rok biser, ‘Bloodsports’, izdat u martu 2013. godine. Album je rezultat mukotrpnog rada i predstavlja najsjajnije među više od 50 pesama koje su nastale u plodnom periodu nakon ponovnog okupljanja benda.

Novi album je najbolji mogući povratak na scenu: “To je album o požudi, ljubavi, opsesiji, otuđenosti, okrutnosti, bezbrižnom napuštanju, poljupcima od anisa i krvlju ulepljenom borištu romanse. “

Singlovi sa ‘Bloodsports’, ‘It Starts And Ends With You’, ‘Hit Me’ i mnogi drugi će, uz čuvene hitove sa prethodnih albuma zasigurno očarati publiku glavne bine EXIT festivala. Vreme je za Suede!

 

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne EXIT AVANTURE koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

EXIT je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu, Najbolji evropski festival, uz pomoć glasova više od 620.000 ljudi iz celog sveta, u konkurenciji od 360 festivala iz 34 zemlje.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=xqovGKdgAXY|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Beautiful Ones

 

 

ULAZNICE
EXIT: 5.990 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 6.990 din

Studenti i srednjoškolci:
EXIT: 5.490 din
EXIT Avantura (EXIT+Sea Dance): 5.990din

OTP PRODAJA NA RATE – ROK ZA PRVU RATU DO PETKA, 16. MAJA.

U toku je akcija m:ts ‘NEMAŠ KARTU? IMAŠ PRIJATELJE!’: Na 5 kupljenih kompleta ulaznica dobija se 1 gratis, kao i karte za Queens Of The Stone Age besplatno za sve! Više ovde.

U prodaji su i turistički paketi za EXIT i EXIT AVANTURU, koji obuhvataju ulaznicu, prevoz i smeštaj, po posebnim cenama, po ceni već od 8.900 din. Više o turističkim paketima ovde.