Home

VESTI

Stotine Britanaca stigle u Novi Sad

No Comments EXIT

„Exit“ kamp, u Univerzitetskom naselju u Novom Sadu, otvoren je danas i već je u osam ujutru pristiglo pedesetak gostiju, mahom iz Velike Britanije, a tokom dana se taj broj povećao na nekoliko stotina.

 

Oni su samo mali deo od desetak hiljada kampera koliko organizatori očekuju da će doći do početka festivala. Prvi put od ove godine kamp se otvara tri dana ranije, a gostima će na raspolaganju biti do 16. jula.

Prvi gosti su mogli i da biraju mesta za svoje šatore, a kako sami kažu, jedva čekaju da krenu u istraživanje Novog Sada, naročito mesta za izlaske.

– Imamo tri dana za zagrevanje – dobacuju iz omanjeg, veselog društva tek pristiglog iz Londona, dok menjaju svoje vaučere za narukvice koje će im biti ulaznica za kamp u narednih 10 dana.

 

.banner_text_link{ text-align: right } .banner_text_link a{ font-size: 12px; color: #ccc } .banner_text_link a span{ font-size: 10px; } .banner_text_link a:hover{ color: #666 } – ÄŒuli smo da je provod u kampu odličan i tu smo da proverimo – dodaje na brzinu Beki dok kreće ka mestu gde će postaviti svoj šator.

Besplatan internet
Kamperima će na raspolaganju biti 70 tuševa sa toplom vodom, 150 pokretnih toaleta, 150 umivaonika. Pored toga, na raspolaganju je „EXIT Be Positive“, internet kafe, gde je obezbeÄ‘en besplatan pristup internetu tokom 24 sata na 20 kompjutera i to u petnaestominutnim smenama sve vreme rada kampa. Danas su postavljeni predajnici, tako da će kamp biti pokriven i bežičnim internetom. ObezbeÄ‘en je i servis čuvanja ličnih stvari, te punjenja telefona. Kao i ranijih godina, svim gostima preporučuje se da vrednije predmete ostavljaju na čuvanje.

I ove godine u okviru kampa biće otvoren „Food land“, a organizovana je i prodaja osnovne opreme za kampovanje.
– U prvih pet sati stiglo je oko 200 gostiju, mahom Britanaca. Preko interneta je unapred rezervisanih oko 7.000 mesta, ali je ostalo još oko 2.500 mesto u kampu za plaćanje na licu mesta. U „Egzit“ kampu komotno može da se smesti 9.500 ljudi, ali se po potrebi taj broj povećava – objašnjava za „Blic“ Svetozar Milićević, PR kampa.

 

Izvor:

Dnevni list "BLIC"