Home

VESTI

Saradnja Miksera i Exit-a

No Comments EXIT

Saradnja Miksera i Exit-aTokom letnje pauze, između gostovanja na regionalnim dizajn manifestacijama, kulturna organizacija Mikser učestvuje na EXIT-u, jednom od najzanačajnijih muzičkih  festivala u Evropi.

     

Izložba Young Balkan Designers deo je izložbene postavke na Art Platz-u, u okviru State of EXIT zone, a bend Auf Wiedersehen, koji je pobedio na Soundtruck-u, regionalnom muzičkom konkursu Mikser festivala, nastupiće 12. jula na novoj bini Riffs & Beats.

    

Young Balkan Designers je regionalna smotra talenata iz područja industrijskog dizajna koju je Mikser organizacija pokrenula s ciljem otkrivanja, razvoja i međunarodne promocije kreativnog potencijala Balkana, s posebnim akcentom na obnovu multikulturalne suradnje u regiji. Ovogodišnju selekciju čini 13 inovativnih rešenja na temu Dizajn u tranziciji, 17 dizajnera iz 8 zemalja regona. 

 

Na Art Platz-u će pored Mikserovog projekta Young Balkan Designers biti prisutni i nezavisni novosadski autori, umetnici i dizajneri, kao i Sajam nevladinih organizacija Place to MOVE sa više od 50 organizacija iz regiona koje će tokom četiri festivalska dana predstaviti svoje projekte i programe.

 

 

 Saradnja Miksera i Exit-a

Saradnja Miksera i Exit-a

 

 

Beogradski bend Auf Wiedersehen, koji je pobedio na regionalnom muzičkom konkursu Soundtruck, nastupiće 12. jula na novoj bini EXIT festivala Riffs & Beats. Auf Wiedersehen kao pobednike konkursa pored nastupa na EXIT-u očekuje i produkcija i promocija albuma u izdanju kuće Mascom. Njihov zvuk je utemeljen na garažnom zvuku i obogaćen elektronskim uticajima i karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni, ali i dalje mračni karakter.

 

Gostovanje izložbe Young Balkan Designers i nastup benda Auf Wiedersehen samo su jedan u nizu koraka zajedničkih aktivnosti koje su u planu između Mikser festivala, kao najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i EXIT-a kao jednog od najvećih muzičkih festivala na tlu jugoistočne Evrope.