Home

VESTI

Predstavljamo Vam The Herbaliser

No Comments EXIT

Predstavljamo Vam The Herbaliser

Na Fusion bini, proslava desetogodišnjice festivala počeće u velikom stilu. S posebnim zadovoljstvom najavljujemo hip hop, fank, nu jazz atrakciju ovogodišnjeg Exita – The Herbaliser, četvrtak, 9. jul, Fusion Stage!

Main Stage i Dance Arena nikad do sada nisu imali ovakvu konkurenciju u udarnom terminu. The Herbaliser su jedno od najvećih imena Ninja Tune etikete koja već 15 godina svakim svojim novim izdanjem oblikuje svet pre svega hip hopa, ali i jazz, drum n bass i elektronske muzike uopšte. A The Herbaliser je bend koji većinu Ninja Tune muzičkih varijacija objedinjuje u izuzetnu, zaraznu, eksplozivnu celinu koju smo odavno želeli da čujemo i vidimo uživo.

Sigurno je jedno – nema ljubitelja fanka koji će ovo propustiti. Jake Wherry i Ollie Teeba, pretvorili su The Herbaliser duet u sedmočlani sastav koji čine izuzetni jazz muzičari koji zajedno, uz još nekoliko bendova poput The Cinematic Orchestra, Funki Porcini, Galactic… stvaraju najbolji fank i nu jazz zvuk današnje muzičke scene.

Za poklonike hip hopa dovoljna je činjenica da je svaki vokal ili MC koji im je gostovao na prethodnim albuma ili već poznato ime, ili, poput izuzetne soul pevačice Džesike Darling, neko kome se predviđa veliki uspeh.

 

Predstavljamo Vam The Herbaliser

Osim od nje, na poslednjem studijskom albumu "Same as it never was" (2008.) mali domaći zadatak pao je i od njihove stare poznanice, po mnogima najboljeg ženskog MC-ja – Jean Grae. A spisak imena sa kojima su sarađivali tokom karijere je prava mala enciklopedija hip-hopa – od Dilated Peoples do Roots Manuve.

I ovako možemo beskonačno… zato što je to The Herbaliser. Bend koji nikada nije izdao drugačiji album od onog koji se uvek sluša od prve do poslednje pesme.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=st09w_WDEbA|width=450|height=364{/mgmediabot2}