Home

VESTI

Predstavljamo Vam Delinquent Habits

No Comments EXIT

Exit: Delinquent Habits

Uz Cypress Hill najpoznatiji hip hop sastav Zapadne obale. Upravo je Sen Dog iz Cypress Hilla producirao njihov prvi album "Delinquent Habits" (1996). Milion prodatih primeraka ovog albuma i još milion kopija singla "Tres Delinquentes" u startu su ih pozicionirali na sam vrh liste hip hop izvođača koji su u večitom "East Coast – West Coast" nadmetanju (posebno aktuelnom devedesetih) veoma uspešno branili boje Zapada.

Delinquent Habits su bend sa izuzetno specifičnom pozicijom u svetu hip hopa. Generalno, bliži su ljubiteljima američke scene, posebno one koja balansira na osetljivoj ivici između mejnstrima i zabranjenog muzičkog voća američke mladeži. Ipak, istovremeno su poznati i, i te kako priznati u čitavom svetu kao bend koji je utemeljio čitav muzički podžanr takozvanog čikano (Chicano) repa.

Uz za Zapadnu Obalu tipičan dres kod, tekstove i mešavinu španskog i engleskog jezika, Delinquent Habits i dan danas su najviše prepoznatljivi po tradicionalnom melosu Centralne Amerike kao neizostavnog dela njihovog hip hop izraza.

Danas, Delinquent Habits čine DJ O.G. Style, MC Ives i nekadašnja česta gošća i MC podrška Michelle. Kako izgledaju i zvuče danas, čućemo u subotu, 11. jula, na Fusion bini.

 

 

Predstavljamo Vam Delinquent Habits

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=2_5nCgAXIYU|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Izvor:
Exitfest.org