Home

VESTI

New Order potvrdili nastup na Exit 2012.

No Comments EXIT

New OrderMain Stage Exit festivala 2012. ponovo će postati mesto gde nastaje muzička istorija.

 

Exit sa ponosom najavljuje da će New Order, jedan od najpriznatijih i najuticajnijih bendova današnjice nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak 13. jula 2012. u Novom Sadu.

 

Bend koji i dalje drži rekord za naprodavaniji singl na vinilu od 12 inča svih vremena, apsolutni hit iz 1983. „Blue Monday“ nastavlja da bude neverovatno aktuelan i popularan čak trideset godina nakon njegovog objavljivanja. Kombinujući rock i pop sa elektronskom i dens muzikom, i energijom tadašnjih underground klubova, stvarajući hit za hitom i konstantno pomerajući granice, New Order su uspostavili standarde kakve će mnogi godinama kasnije pratiti.

 

 

 Buraka Som Sistema

Buraka Som Sistema

 

"Svi smo uzbuđeni što će New Order nastupiti na Exit-u ove godine. Ko može da zaboravi klasike poput "Love Will Tear Us Apart", "Bizarre Love triangle" i naravno najčuveniji "Blue Monday". Ne mogu da dočekam da ih čujem na Exit-u a siguran sam da su i fanovi podjednako uzbuđeni", rekao je Bojan Bošković, generalni menadžer Exit festivalа.

Na ovogodišnjem Exit festivalu nastupiće i portugalska world music senzacija Buraka Som Sistema. Njihov miks angolskog kuduro zvuka, snažni multietnički geto fank ritmovi i neverovatni plesači i MC-ijevi iz celog sveta, uživo ostavljaju publiku bez daha. Dobitnici MTVEurope nagrade definitivno će biti zaduženi za najrazigraniju noć na Exit festivalu.

Uzbudljive vesti donosi i slavna Dance Arena gde će u petak 13. jula Cadenza Records pripremiti nezaboravnu noć sa svojim top izvođačima. U Novi Sad tom prilikom stižu Luciano, Reboot live, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

Čileanski DJ i producent Luciano svoj put gradio je uz brojne inicijatore latinske elektronske muzičke scene. Sada živi u Švajcarskoj i miks čileanskog i švajcarskog identiteta u njegovoj muzici predstavljen je kroz posebnu mešavinu koju čine deep techno i electro zajedno sa njegovim prepoznatljivim groovy i minimal ritmovima.

 

 

 Luciano

Luciano

 

 

Reboot će se ponovo naći za pultovima Dance Arene, sa još jednim inspirativnim live nastupom koji obuhvata čitav spektar od deep minimal i electro tech vajbova pa sve do old school house zvuka.

Kenny Larkin jedan je od lidera Detroitskog techna u elektronskoj muzičkoj industriji i preko dvadeset godina njegovi nastupi su poseban doživljaj, a susret sa publikom na Dance Areni će svakako biti za pamćenje.

Robert Dietz je izgradio svoj jedinstveni muzički pristup na frankfurtskoj klupskoj sceni kreirajući hiponotišući, seksi zvuk. Još jedno važno ime ove etikete svakako je Maayan Nidam aka Miss Fitza, čija raznolikost u muzičkom izrazu i savršen osećaj za groove i funk obećavaju plesnu i zavodljivu noć na Dance Areni.

 

 

{xtypo_rounded1}O EXIT FESTIVALU: Exit je letnji muzički festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom jula, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potiče iz osamnaestog veka, naslonjenoj na obalu Dunava. Exit je već godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi i mesto gde su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, David Guetta i mnogi drugi. Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji evropski festival“ koju dodeljuje asocijacija 40 najvećih evropskih festivala. Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. „The State of Exit Fondacija“ osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji.{/xtypo_rounded1}

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com.

ULAZNICE:
Promo cena: 6990 dinara
Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara
Redovna cena: 10990 dinara