Home

VESTI

Nesreća u “Exitovom” kampu

No Comments EXIT

Jedna osoba je poginula, a dve su teško povreÄ‘ene u nesreći u "Egzit kampu" u Novom Sadu. Na mesto tragedije stigao istražni sudija.

 

Do nesreće je došlo kada se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, odlomila grana sa drveta i pala na šatore u kojima su bili smešteni postradali.

 

Grana je pala na dva šatora smeštena u kampu, javili su izveštači RTS Onlajna iz Novog Sada.

 

U bolnici je, u toku prijema i priprema za operaciju i pokušaja reanimacije, umrla Jelena Matić, 28, roÄ‘ena u Paraćinu, a sa stanom u Beogradu, izjavio je načelnik Urgentne hirurgije Zoran Đermanov.

 

Tešku povredu glave je zadobila Dafina Anastasova, 22, iz Skoplja i ona je u životnoj opasnosti. Posle operacije, ona će biti smeštena na intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine.

 

Teške povrede grudnog koša, koje nisu opasne po život, zadobio je ĐorÄ‘e Markoski, 23, iz Prilepa.

U Kliničkom centru Vojvodine ranije danas potvrÄ‘eno je da su u tu zdravstvnu osobu primljene ukupno četiri osobe i da se jedna osoba nalazi u komi.

"Uradili smo sve da maksimalno osiguramo bezbednost kampera i angažovali sve propisane institucije. Sanitarnu seču drveća radilo je Gradsko zelenilo, i to nekoliko dana pred početak festivala," rekao je za RTS Onlajn Rajko Božić iz organizacije festivala.

"Pokušaćemo da utvrdimo kako je bilo moguće da se tako nešto dogodi," rekao je Božić.

"Neizmerno nam je žao zbog toga i upućujemo najdublje izraze saučešÄ‡a porodici stradale Jelene Matić", rekao je generalni menadžer "Egzita" Bojan Bošković agenciji Beta.

Istražni sudija, koji je obavio uviÄ‘aj, ocenio je "da bezbednost kampa nije ugrožena", posle čega je sklonjena policijska blokada, te je kretanje, koje je bilo ograničeno posle nesreće, slobodno u čitavom kampu, saznaje nezvanično RTS Onlajn.

 

 

Izvor:

www.rts.rs