Home

VESTI

Moby GOes to EXIT

No Comments EXIT

Američki muzičar Moby potvrdio je svoj nastup na desetom Exit festivalu u subotu 11. jula na glavnoj bini. Potvrđen je i After 2 program glavne bine čije su vodeće zvezde Grandmaster Flash, Fabio i Andy C.

Muzičar koji iza sebe ima 20 miliona prodatih albuma i jedan od najtraženijih kod nas, Moby, konačno dolazi na Exit!

Moby je prošlog marta izdao osmi studijski album Last Night koji se, kako je i bilo očekiano, vrlo brzo popeo na vrh svetskih top lista i koji je nominovan za Grammy nagradu u kategoriji „Best Dance Album“. Moby kaže da je nešto drugačiji zvuk ovog albuma nastao pod uticajem njegovih mnogobrojnih DJ nastupa i da je u stvari pokušaj da se osmočasovna noć u Njujorku prenese na 65-minutni album. Trenutno Moby u studiju radi na novom albumu ili je, kao i uvek,  angažovan na nekoj od mnogobrojnih humanitarnih aktivnosti.

Muzičara, autora, disk džokeja iz Njujorka mnogi smatraju za jednog od najtalentovanijih muzičara današnjice i apsolutnog autora, budući da sam piše, svira i producira svoje albume. Prepoznatljiv je i po specifičnoj vizuelnoj estetici i po koncertima na kojima često svira klavijature, gitaru ili bubnjeve, što ga čini izvoÄ‘ačem čiji nastup se ne sme propustiti i što garantuje još jednu noć za sećanje sa Petrovaradinske tvrÄ‘ave.

 

RoÄ‘en u Njujorku kao Ričard Melvil Hol pre 43 godine, Moby se bavi muzikom od detinjstva kada je prvo učio klasičnu gitaru, a kasnije svirao u punk bendu, da bi na koledžu počeo da radi kao house i hip-hop DJ. Danas iza sebe ima saradnju sa imenima kao što su David Bowie, Metallica, Public Enemy ili Beastie Boys, ali i takav sopstveni planetarni uspeh da je podatak o saradnji nešto što neizostavno ulazi i u biografiju onih sa kojima je saraÄ‘ivao.

Nadimak su mu dali roditelji zbog srodstva sa autorom romana Moby Dick Hermanom Melvilom. Pod tim imenom 1991. godine izdaje svoj prvi singl i planetarni hit Go koji je magazin Rolling Stone kasnije uvrstio na listu najboljih izdanja svih vremena. Mobijevu muziku su koristili mnogi reditelji u nekoliko stotina filmova od kojih se svakako izdvajaju Plaža, Vrelina ili Sutra ne umire nikad.

www.moby.com
www.myspace.com/moby

Glavna bina Exit festivala donosi nova imena After 2 programa, koji počinje u dva časa iza ponoći, a završava se iza šest sati ujutru.
 
Prvog dana Exit festivala na glavnoj bini u dva posle ponoći nastupaju veoma aktuelni dubstep duo Caspa & Rusko i MC Rod Azlanom, dok će dva sata kasnije na istom mestu biti londonski DJ Sub Focus i MC Jakes.
 
U petak 10. jula After 2 se nastavlja nastupima velikana drum’n’bass scene, a prvi na binu izlaze legendarni Andy C i njegov gost MC GQ, dok će od četiri ujutro za gramofonima biti brazilski DJ Marky i Dynamite MC.

Treći dan donosi apsolutnu legendu svetske DJ scene, Grandmaster Flasha, ujedno prvog hip-hop izvoÄ‘ača koji je primljen u Rock’n’roll dvoranu slavnih. Posle njega, After 2 u subotu 11. jula nastavljaju Fabio i Grooverider, dve drum’n’bass zvezde koje će da prati MC Rage.

U nedelju 12. jula, dva sata iza ponoći nastupiće londoski duo Chase & Status koje prate vokali Takura i Plan B. Program desetog Exit festivala na glavnoj bini zatvoriće još dva popularna d’n’b disk džokeja Bryan Gee i Kenny Ken kojima će se pridružiti i kultni MC Skibadee.

Interesovanje za deseti Exit je veće nego ikada ranije i zbog toga su najjeftinije ulaznice prodate u rekordnom roku od 11 minuta. Više od deset hiljada ulaznica za ovogodišnji Exit festival prodato je po pretprodajnoj ceni od 5990 dinara u samo nekoliko sati od početka prodaje pred novogodišnje praznike.

Na Gigstix.com i dalje se mogu kupiti ulaznice u pretprodaji za 5990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9990 dinara. Broj ovih ulaznica je ograničen. Svi odgovori u vezi sa ulaznicama mogu se dobiti na [email protected]

Deseti Exit festival biće zeleni festival. Pod sloganom „Leave no trace“, udruženje 50 najvećih festivala u Evropi „Yourope“, razvilo je koncept „Green & Clean“, kojem se pridružio i Exit festival koji se ove godine održava po deseti put zaredom i to od 9. do 12. jula na Petrovaradisnkoj tvrÄ‘avi.