Home

VESTI

Memorijalni fond za stipendiranje studenata iz Paraćina

No Comments EXIT

U Exit kampu dogodila se nesreća u nedelju, 13. jula, kada se zbog jakog vetra odlomila grana i pala na dva šatora. Hitna pomoć Exit kampa odmah je reagovala i utvrdila da je povreÄ‘eno troje ljudi.

U roku od nekoliko minuta stigla je i druga ekipa hitne pomoći, ali uprkos svim naporima Jelena Matić iz Paraćina je preminula. Stanje Dafine Anastasove iz Prilepa, Makedonija, koja je prilikom pada grane zadobila teške povrede glave još uvek je kritično, a ÐorÄ‘e Markoski, takoÄ‘e iz Prilepa, operisan je i trenutno je njegovo stanje stabilno.
 
Organizator duboko saučestvuje u bolu porodice preminule Jelene Matić, kao i teško povreÄ‘enih Dafine Anastasove i ĐorÄ‘i Markoskog.
 
Odmah posle nesreće izvršen je uviÄ‘aj u kom se zaključuje "da je do nesreće došlo zbog više sile, tačnije zbog okolnosti koje se nisu mogle predvideti niti sprečiti".
 

 

 

Tri dana pre otvaranja Exit kampa, pripadnici komunalne službe zadužene za seču starih i suvih grana orezali su drveće u parku u kom se kamp nalazi. Odmah nakon nesreće, svo drveće pregledano je još jednom i utvrÄ‘eno je da je grana, koja je pala na šatore, bila zdrava i bez suvog lišÄ‡a.
 
U znak sećanja na Jelenu Matić, Festival Exit će obezbediti sredstva za stipendiranje najboljih studenata iz Paraćina, grada u kom je Jelena odrasla i u kom živi njena porodica. Oraganizatori festivala bi voleli da ova zadužbina ponese Jelenino ime, o čemu će se konsultovati sa porodicom.

 

 

 

EXIT FESTIVAL

Exitfest.org