Home

VESTI

Main stage za divu!

No Comments EXIT

Juliette and the Licks novo su ime glavne bine 08! U subotu, 12. jula, Main Stage ugostiće najpoznatiju glumicu rock'n'roll-a i najglasniju rokerku Holivuda.

2004. godine, gospođica Lewis i njen bend uzdrmali su rok scenu sirovim, glasnim i energičnim rock'n'roll-om. Juliette Lewis, slavna holivudska glumica koju su proslavile uloge u filmovima "Natural Born Killers", "Kalifornia" i "Old School", 1994. prvi put pojavljuje se u spotu za pesmu "Come to My Window" Melise Etridž. Sledi njeno izvođenje numere "Hardly Wait" (PJ Harvey) za film "Strange days" i uloga u spotu za pesmu "Buried Alive by Love" (H.I.M.). Početkom 2003, glumačku karijeru ostavlja po strani, zajedno sa Lindom Peri počinje da piše tekstove pesama, okuplja kvartet The Licks i kreće u ostvarenje svog rock'n'roll sna.

Prvi, veći muzički proboj Juliette and the Licks prave svirkom u klubu "Viper Club" čiji je vlasnik Džoni Dep, a nakon prve turneje po američkoj Zapadnoj obali, bend izdaje prvi EP "…Like a Bolt of Lightning". Ceo debi album "You re Speaking My Language" izdali su u septembru 2004, uz dva singla – "You re Speaking My Language" i “Got Love to Kill”. Dugu i napornu turneju koja je usledila prate i nastupi sa takvim r n r velikanima kakvi su The Foo Fighters, Angels & Airwaves, Queens of the Stone Age i Motörhead.

Godinu dana kasnije, posle nekoliko uspešnih turneja, izdaju i drugi album – “Four on the Floor”, a potom i singlove “Sticky Honey” i “Hot Kiss” koji postiže zavidan komercijalni uspeh. U decembru 2007. izlazi i “Four on the Floor” DVD i od tada bend je na novoj turneji širom Sjedinjenih Država i Evrope.

Njihovi furiozni alternative/punk/indie/hard rok nastupi puni su rifova i glasnih bubnjeva koje prati Juliette pevajući kao da sutra ne postoji. Njen prodoran vokal, negde između Cortny Love ("Hole”), Stevie Nicks (“Fleetwood Mac”) i Karen Lee Orzolek (“The Yeah Yeah Yeahs”), uvek je onoliko sirov i snažan koliko i njihova muzika nameće. Njena pojava na bini, uvek u kožnim pantalonama, topu i čizmama osvaja publiku i uvek je tera da zajedno sa njom skače onoliko koliko i sama uvek čini.

Nema stage parade, nema video bimova, lasera ni dens podrške.

Subota, 12. jul. Exit Main Stage. Ništa fensi, samo rock'n'roll.

www.julietteandthelicks.com
www.myspace.com/julietteandthelicks