Home

VESTI

Love for the underground: Happynovisad stage

No Comments EXIT

Love for the underground: Happynovisad stageSvih ovih godina se trudimo da dižemo lestvicu i prenesemo svoju viziju alternativne zabave. Ako pogledate naš program, na njemu se nalaze izvođači koji upravo ispituju granice kreativnosti.

   

Bez kompromisa predstavljamo najnaprednije stilove elektronske alternativne muzike u 2013. godini.
   

Prvo veče festivala rezervisano je za jednu od vodećih svetskih underground izdavačkih kuća, legendarni holandski Clone, iza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ova etiketa je ubrzo zaokupila pažnju javnosti zahvaljujući svom svežem pristupu klasičnim zvukovima Chicago house-a, Detroit tehna, elektra, diska i italo-diska. Boje Clone-a braniće Gerd, Alden Tyrell i Dexter.

U subotu, 13. jula, na Happynovisad bini će ispred klupskog brenda koji jeste Leisure System nastupiti Dopplereffekt, Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unazad naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vreme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao celom Evropom od Moskve preko Haga do Londona i 2011. godine oformio i izdavačku kuću sa izuzetno kvalitetnim programom.

Poslednje večeri festivala, Happynovisad bina će ugostiti Om Unit-a, Dawn Day Night i dBridge-a koji obeležava deseti rođendan svoje čuvene etikete Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darren-a White-a aka dBridge-a prema muzici. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj muzici i podigao standarde kako u produkciji tako i u prezentovanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obeležiti ovaj jubilej.   

 

 

 Love for the underground: Happynovisad stage

Love for the underground: Happynovisad stage

 

 

Gerd
Iza alijasa Amplified Orchestra, NY Stomp, Geeeman, Automator, B.S.O. Research, Gerd, Glisten Syndicate, D'Argento, Literon, Metro Dade, Replica, Sensurreal, Devotar, Literon stoji samo jedan čovek – Gert-Jan Bijl, izuzetno talentovani i neumorni holandski DJ i producent. Svojom šarenolikošću i iskustvom u radu, kako u DJ i live setovima, originalnom produkcijom i remiksovanjem, dostigao je status jednog od najtraženijih berlinskih imena.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=vgoi8kV6fjQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Alden Tyrell
Prikriveni heroj holandske scene. Već više od deset godina stvara žanrovski širok opus svega od elektra preko itala do tehna, mada mu je u poslednje vreme pažnja fokusirana na Chicago house. Pored nadprosečnog znanja iz oblasti produkcije, Tyrell je i mag za masterovanje, pa kad ne puni podijume širom Evrope, petlja svoje prste u skoro svako Clone-ovo izdanje.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=bvwoIvAiYCU|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Dexter
Sa više od deset godina iskustva sa live i DJ nastupima, praktično ne postoji mesto u Evropi gde Dexter nije nastupao. Dexter govori samo kad ima nešto da kaže, a kad Dexter ima nešto da kaže, svet sluša.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=T1DKuMkIq64|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

Dopplereffekt
Ovaj misteriozni dvojac iz Detroita je tokom godina napustio svoje elektro početke da bi se zadržao na eksperimentalnijem zvuku prepunom sintisajzera. Iako identitet članova ovog sastava nije potvrđen, osnova benda je Gerald Donald, nekima poznatiji iz sastava Drexciya sa James Stinsonom. Ceo audio-vizuelni doživljaj koji Dopplereffekt pruža se može naći kako na umetničkoj izložbi sa sedištima, tako i u klubu i festivalskim binama. Fanove će obradovati činjenica da nas ovog leta posle čak šest godina čeka novo izdanje.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=5a2UkRR6ObQ|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

Ikonika
Ikonika je jedna od najtalentovanijih producenata svoje generacije. Njen debi ''Please'' iz 2008., najavio je njen napredan, izuzetno melodičan i pomalo uvrnut pogled na britansku underground dance muziku. Nakon više izdanja za Planet Mu i Hyperdub, dve godine posle prvenca, Ikonika izdaje ''Contact, Love, Want, Have'', album koji je zahvaljujući neverovatnim kritikama, dospeo među najbolje albume 2010. godine.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=BsEgqKC43Oc|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 

Visionist
Ovaj producent iz južnog Londona je privukao pažnju javnosti sa trakama ''Come In'' i ''Mr. 67'' nakon što ga je podržao DJ Oneman. Od onda je izbacio više izdanja za etikete kao što su Keysound Recordings, Signal Life i 92 Points.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=oTxgfVao_R8|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

dBridge
Darren White aka dBridge, producent veteran, jedan je od najiskusnijih drum & bass izvođača današnjice. Njegove transformacije i evolucija obeležile su neverovatnu količinu dostignuća. Tokom dugog niza godina svoje uticajne karijere, dBridge je bio deo nekih od najuzbudljivijih kolaboracija koje je drum & bass ikada video, od Future Forces, preko Bad Company-a do najskorijeg, Club Autonomic.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=FLRNsc63aOU|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Om Unit
Om Unit je izgradio reputaciju kao jedan od najzanimljivijih i najkonzistentnijih izvođača u svetu elektronike. Polaznik Red Bull Music Academy-a iz 2011. i vlasnik etikete Cosmic Bridge, Om Unit je za neverovatno kratko vreme postao jedan od vodećih inovatora u elektronskoj muzici i dao primer koliko ista ume da bude raznovsrna i neopterećena granicama žanrova.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=hiFGxAOtGNw|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

Dawn Day Night
Da li je to jungle? Da li je to juke? Ili možda trap? Jedna stvar je sigurna, a to je da Dawn Day Night-ova muzika tera sve devojke na ples.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=N8Z0J9SGEDk|width=450|height=364{/mgmediabot2}

U dogovoru sa Gradskom upravom Novog Sada, lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa biće kod otvorenih bazena SPENS-a. Kapije kampa biće otvorene od 8. do 16. jula, a cena iznosi 2700 dinara po osobi. Karte za kamp mogu se obezbediti putem sajta http://www.exittrip.org/srp/kamp ili na recepciji kampa ukoliko mesta ne budu rasprodata unapred.

Poskupljenje
Petodnevne ulaznice za Exit biće dostupne po promotivnoj ceni od 5.990 dinara sve do 1. jula do ponoći. Nakon ovog perioda, od 2. jula, cena ulaznice će iznositi 6.990 dinara i moći će da se kupi do 9. jula do ponoći. Od 10. jula cena ulaznice za sve dane iznosiće 11.990 din.

Akcija za studente i srednjoškolce koji još uvek mogu da kupe paket ulaznica za 5 dana festivala po ceni od 5.490 dinara, trajaće do 1. jula do ponoći!

Trenutna promotivna cena jednodnevnih ulaznica od 2.490 dinara trajaće do 1. jula, do ponoći, a već od 2. jula cena za jedan dan na festivalu iznosiće 2.990 dinara. Tokom trajanja festivala, cene jednodnevnih ulaznica će biti skuplje, tako da je promotivni period prodaje idealna prilika za sve one kojima je EXIT najlepši letnji period da dođu  do svoje ulaznice na najlakši način.