Home

VESTI

LCD Soundsystem na Exitu

No Comments EXIT

LCD Soundsystem na ExituNjujorški elektro-punk sastav LCD Soundsystem potvrdio je na svojoj internet stranici da će 8. jula nastupiti na Exit festivalu.

James Murphy i LCD Soundsystem do sada su objavili dva studijska albuma koji su im doneli tri nominacije za prestižnu nagradu Grammy, a posle tri godine pauze najavljen je i novi album čije se izdavanje očekuje u sledećih nekoliko meseci.

 

Murphy je ove godine radio i saundtrek za novi film Bena Stillera „Greenberg“, reditelja Noah Baumbacha, koji je poznat po ostvarenjima „Kicking and Screaming“ i „The Squid and the Whale“.

 

LCD Soundsystem osnovani su 2002. godine u Njujorku kao muzički projekat proslavljenog producenta i ko-osnivača izdavačke kuće DFA Jamesa Murphyja. Publika ih prepoznaje već prvim singlom „Losing My Edge“ (2002), nakon kojeg su usledili „Give It Up“ i „Yeah“.
 
Širu popularnost LCD Soundsytem stiču istoimenim dvostrukim debi albumom iz 2005, koji nailazi na odobravanje kritike i publike te im donosi dve nominacije za nagradu Grammy 2006. u kategorijama Best Electronic/Dance Album i Best Dance Recording (“Daft Punk Is Playing At My House”).
 
 
LCD Soundsystem na Exitu
LCD Soundsystem na Exitu
 
Godine 2007. izdaju svoj drugi album „Sound Of Silver“, na kojem se nalaze popularni singlovi kao što su “North American Scum”, “All My Friends”, “Someone Great” i “Time To Get Away”. Album osvaja kritičare, a "The Guardian", "Uncut" i "Drowned in Sound" proglašavaju ga najboljim albumom godine.

"Exit festival 10" održaće se tradicionalno na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, od 8. do 11. jula, a do sada je od headlinera potvrđen dolazak The Chemicals Brothers, Royksopp, Mika, Crystal Castles…

 
 
 
Izvor:
Blic