Home

VESTI

Kulturni centar GRAD na EXIT Festivalu

No Comments EXIT

Kulturni centar GRAD na EXIT FestivaluOve godine Kulturni centar GRAD (Braće Krsmanović 4, Beograd) po prvi put gostuje na EXIT Festivalu, i to na jednom od najeklektičnijih kutaka – SUBA stejdžu.
 

KC Grad će pokušati da makar na četiri dana prenese deliće atmosfere koja se poslednje tri godine stvara u magacinskom prostoru ispod Brankovog mosta. Ideja je da se napravi relaksirajuća atmosfera i kutak koji će vizeulno i zvučno predstavljati jedinstvenu tačku na jednom od najvećih evropskih festivala.
 

SUBA kutak će ove godine biti specijalno dekorisan svetlosnim instalacijama Aleksandre Stratimirović, koje su već postale zaštitni znak GRADske bašte. Tu će biti i specijalno adaptiran nameštaj za predah između šetnji po “Gibraltaru na Dunavu”.

Ekipa okupljena oko Kišobrana će posetiocima pružiti potpuno nesvakidašnji doživljaj u vidu interaktivne video instalacije na bedemima Petrovaradinske tvrđave koja je rezultat višemesečne VJ radionice u KC GRAD-u pod nazivom Vizuelno igralište.

KC GRAD ove godine ne ostaje samo na tvrđavi. Poslednja u nizu potpuno autorskih izložbi koje potpisuje GRAD, a koja nosi naziv Novi folklor i okuplja 30 umetnika i dizajnera, biće otvorena 11. jula u Novosadskoj knjižari u ulici Modena. Autori su kroz proučavanje kulturne baštine kreirali savremena rešenja predmeta i proizvoda iz oblasti primenjene umetnosti, dizajna pa čak i ishrane.

 

 

 Kulturni centar GRAD na EXIT Festivalu

Kulturni centar GRAD na EXIT Festivalu

 

 
Takođe, tokom trajanja festivala biće održana promocija tek objavljene, druge u serijalu GRADskih priča, knjige “Prostor za mokrog psa”. Ova zbirka okuplja autore nove generacije iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Crne Gore koji su pisali kratke priče za mlade ili o mladima.

Duh GRADa će biti delom predstavljen i projekcijom filma “Gold Along the Banks”, autora Nikole Zečevića. Film govori o savremenoj beogradskoj kreativnoj sceni koja se većinom okuplja i stvara u KC GRADu.

I kao što je Mitar Subotić Suba više nego uspešno eksperimentisao melodijama i ritmovima iz celog sveta, tako će i muzički program ovog dela Exita doneti vibracije sa raznih meridijana.

Na Suba Stage-u ćete ove godine biti u prilici da čujete najbolji novi mađarski bend Volcova Sisters, kao i najvreliju špansku elektronsku atrakciju iz Madrida The Zombie Kids. Zatim gostuje jedna od najzanimljivijih evropskih dens etiketa, BMKLTSCH RECORDS, koja će se predstaviti kroz fantastični Equalizer šou praćen impresivnim video mapingom. Suba će ugostiti i predstavnike ruske underground scene kao što su najzapaženiji novih ruski indie bend Trud, garažna atrakcija iz St. Peterburga – Elektra Monsterz, kosmo-dens bend Stoned Boys, i DJevi Ishome, Mark Schedrin i Leonid Lipelis. Sa bliskog istoka nam dolazi The Middle Beast, dok će Suba stejdž ove godine zatvoriti Playground Syndicate, koji dolazi kao rezultat bratimljenja festivala EXIT i Bestival.

 

 

 Kulturni centar GRAD na EXIT Festivalu

Suba stage

 

 

Kulturni centar GRAD će doprineti muzičkom programu SUBE svojim najpopularnijim večerima: It’s A Dubstep Thing, Idemo Na Mars & Banda Panda.

Ako ste na EXIT Festivalu ove godine, obavezno svratite i do SUBA Stage-a i KC GRAD kutka!

www.gradbeograd.eu
www.exitfest.org/en/stages/subastage