Home

VESTI

Karneval na Tvrđavi!

No Comments EXIT

Treće noćiManu Chao i njegov Radio Bemba Sound System zapalili su sinoć oduševljenu publiku na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi i priredili još jednu subotu na Exitu za pamćenje. Luda žurka koja će se sigurno dugo prepričavati i emocije koje su tvrÄ‘avu pretvorile u jedno veliko srce.

Karneval su otvorili Bateria Sambansa, a zagrejali ga do usijanja Gogol Bordello i fenomenalna Juliette and the Licks. Idealan uvod u nastup Manu Chao koji je definitivno treće veče Exita 08 svrstao u najbolje večeri ikad na Exitu.

Kao da to nije dovoljno, posle toga na glavnoj bini nam se pridružio jednan od najznačajnijih ljudi u istoriji moderne muzike – Afrika Bambaataa.

Na Dance Areni Kruder and Dorfmeister priredili su nam letnji session, a nakon njih nastupio je švedski producent i hitmejker Axwell.

Ljubitelji drugačijeg zvuka uživali su na drugim binama u nastupima Tiamata, Lollobrigide, Clienta, Pete Philly and Perquisite…

Fotografije trećeg dana Exita možete pogledati u MyExit galeriji.

Poslednje veče na glavnoj bini očekuje nas, kao što već znate, čist pankeraj, žestok zvuk i legende: Sex Pistols, Pekinška Patka, Ministry, The Hives i Kud Idijoti.

Legende nešto drugačijeg zvuka nastupaju i na Dance Areni: Booka Shade Live, Dubfire & Sharam  iz Deep Dish, Ben Watt iz Everything But The Girl i Claude VonStroke… Još jedan Exit zatvoriće po tradiciji na Dance Areni Marko Nastić.

Pankeraj nas očekuje i na Fusion bini na kojoj nastupa još jedno ime koje se ne zaboravlja Marky Ramone iz Ramonesa, a nakon njega i najbolja jugoslovenska grupa svih vremena Disciplin A Kitschme.

Poslednji put ove godine ponesite mapu i satnicu, navežbajte vratne mišiće, stavite gel u kosu i ritam u noge… i vidimo se gore.