Home

VESTI

Jubilarni album benda Ritam Nereda

No Comments EXIT

Jubilarni album benda Ritam NeredaDeseti album benda Ritam Nereda pod nazivom „Paralelni Svet” biće objavljen na sajtu www.exitmusic.tv u sredu 16. juna.

 

Legendarni novosadski heavy punk rock bend, deseto je ime Exit online etikete, i svojim albumom „Paralelni Svet” priključuje se sve većoj grupi bendova koji su se opredelili za digitalno izdanje u okviru Exitove izdavačke kuće.  

Ritam Nereda i na ovom albumu prati težak i oštar zvuk, prepoznatljivi refreni, virtuozne, moćne deonice i vrlo kvalitetna produkcija. 

 

Po prvim reakcijama, deseti, jubilarni album Ritma Nereda predstavlja do sada najzrelije i najbolje izdanje benda. Pesme  kao što  su „Ponovo rođen”, „Crni Krovovi”, „Masa kritična” ponovo potvrđuju jasan stav, dobre tekstove i umetnost rifova ovog benda.

Jedan od najboljih srpskih bendova čvrstog zvuka svoj deseti album snimio je u studiju „Barba” u Beogradu (producent Dejan Vučković) i u studiju „Fabrika 13” u Ljubljani (postprodukcija Boban Milunović). Ovakav ozbiljan izbor studija dovoljno govori o tome koliko dobar gitarski zvuk gaji ovaj bend. Četvorku koja stoji iza imena Ritam Nerada čine: Boban – gitarista, pevač i tekstopisac, bubnjar PJ, basista Mire i novi gitariste Sale Fris (Piknik, Pero Deformero). 

 

 

Exit label predstavlja jubilarni album benda Ritam Nereda

Exit label predstavlja jubilarni album benda Ritam Nereda

 

Poznati po energičnim, žestokim i beskompromisnim koncertima na kojima ih prati veliki broj poštovalaca, često su menjali i poboljšavali svoj zvuk stvarajući prepoznatljiv stil. Da je Ritam Nereda na domaćoj muzičkoj sceni tokom godina postao sinonim za kvalitetnu svirku, potvrđuju i, između ostalih, jedan Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Motorhead i Red Hot Chilli Peppers.  

Ritam Nereda sa svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima za razne izdavače tokom 20 godina karijere oduvek su imali veliku bazu fanova i za naše uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava. Sa dosadašnjih izdanja široko su popularne brojne pesme, klasici već nekoliko generacija – Heroj, Ne, Put Beznađa, Crno je sve, Sećanja, 10 godina, Hiljade…

Prvi ovogodišnji festivalski nastupi benda Ritam Nereda biće 26. juna u Banjaluci na Neofestu, ,11. jula na Exit festivalu u Novom Sadu i 14. avgusta u Puli ( Viva La Pola).

 

 

 

Više infromacija na:

www.exitmusic.tv