Home

VESTI

Gossip na Exitu!

No Comments EXIT

GOXXIPKontroverzni američki pank indi-rok trio, Gossip, potvrdili su svoj nastup na glavnoj bini predstojećeg Exita, u petak, 11. jula.

Live In Liverpool, CD i DVD biće objavljen 7. aprila, a pevačica Beth Ditto posle nastupa u Londonu 21. marta izjavila je da se uskoro može očekivati novi album, "ali do tada, stari album će morati da bude jebeno dovoljan. Baš me briga, bar znam reči." Na Live izdanju naći će se hitovi "Standing in the Way of Control" i "Listen Up", ali i obrade kao što su: "Careless Whisper" (George Michael) i "Are You That Somebody?" (Aaliyah).  

Beth Ditto, gitarista Brace Paine i bubnjarka Kathy Mendonca bend su osnovali 1999. godine, a kažu da su to uradili zato što im je bilo dosadno, kao i da je njihova misija da publiku navedu da igra, a onima koji ne budu igrali poručili su da ostanu kod kuće i da slušaju radio stanice za matorce. Kathy je napustila Gossip krajem 2003. kako bi se posvetila karijeri babice, a zamenila je aktuelna bubnjarka Hannah Blilie. Ubrzo zatim Gossip su objavili album "Standing in the Way of Control" i istoimeni singl koji ih je doveo u sam vrh svetskih top lista, a magazin New Musical Express uvrstio je ovaj singl na 23 mesto najboljih indie numera svih vremena.


Gossip ili Goxxip ili GSSP od samog početka izazivaju burne reakcije zbog izgleda, otvorenog stava o seksualnosti, feminističkih stavova, kao i zbog borbe za prava homoseksualaca i za poštovanje ljudskih prava uopšte. Tekst za singl "Standing in the Way of Control" napisala je Beth Ditto kao reakciju na odluku američke vlasti da zabrani pravo na brak homoseksualcima.

Gossip su nastupali uz imena kao što su CSS, Cyndi Lauper, Panther, No Bra, Chromatics, Les Georges Leningrad, Le Tigre, a njihovu muziku remiksovali su Tiga, Arthur Baker, Rory Phillips, Tronik Youth, Headman, Soulwax…

Poznati po otvorenom i čvrstom stavu, najbolje i najzanimljivije rekli su sami o sebi:

"Mi smo odrasli u Arkanzasu, a odgajale su nas žene, vukovi i kasete. Mi volimo cveće i čvrsto verujemo u sirovu snagu. Mi smo zainteresovani za umetnost, promene, underground, igru, modu, istoriju panka, kriminal i aktivizam. Mi nećemo nikada umreti. Mi smo umetnici, poete, kuvari, pisci, feministi, dizajneri, muzičari i disk džokeji."

www.gossipyouth.com
www.myspace.com/gossipband

 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=yiRHcA6nPUE|width=425|height=355{/mgmediabot2}