Home

VESTI

Gospa od Gossipa

No Comments EXIT

U petak uveče nije bilo vatrometa na Tvrđavi, ali je nastup benda Gossip bio podjednako eksplozivan i nabijen energijom!

Ubedljivo jedna od najzanimljivijih ličnosti koje nastupaju ove godine, pevačica Bet Dito potpuno je zaludela nekoliko hiljada ljudi na glavnoj bini, a slušaoci su samo pristizali tokom skoro sat vremena nastupa!

Gospa od Gossipa postala je, zbog svoje pojave, legendarna u alternativnim krugovima, zbog oštrog jezika i još oštrijeg glasa zavoleli su je i oni koji naginju "mejnstrim" izgledu pevačica , zgodnim, savršene kose i osmeha…

Bet je portparol žena koje ne pristaju na kompromis kada je u pitanju fizički izgled, a spremne su da onima koji taj kompromis nude pokažu srednji prst. Ponosno gojazna, Bet preferira kratke haljinice, šorceve, drečave boje i dezene, a na sceni se ponaša kao tinejdžerka koja je previše popila, i popela se na sto u klubu dok trešti njena omiljena pesma.

 

Bet Ä‘uska kao raspomamljena, bretele haljinice spadaju, šutira baletankama, dok peškirom po ko zna koji put briše zalepljene šiške i razmazanu šminku. Pritom ima glas princeze iz bajke, ali ga vešto skriva urlanjem dok bend (a da, tu je i bend) prži sirovi glam rock.

Šarolika ekipa, uglavnom iz Engleske, sa obožavanjem je skandirala "Bet, mi te volimo", a neki su čak po čelu ispisali njeno ime i strpljivo stali u prve redove! Svirka je počela pesmom "Psycho killer", nastavila se uglavnom bržim stvarima "Some people you just can't trust", "Adulthood boredom" i drugim.

Ceo Main je Ä‘uskao sa ekscentričnom pevačicom, koja je pošteno izrendala glasne žice, očigledno oduševljena i skoro stidljivo polaskana (?!) pažnjom "Exitovaca".

"Postoji samo jedna stvar gora od tinejdžerske dosade, a to je dosada odraslih", rekla je zadihana Bet.

Ne mora da brine, ukoliko je dosade bilo u tragovima, definitivno ju je proterala sa EXIT-a! Potpuno ludački energičnim nastupom, rasterala je i dilemu da li su Gossip "strava", ili "strava i užas". Main stage se jednoglasno odlučio za ovo prvo, a uzdržanih, u bilo kom smislu, nije bilo.

 

 

 

IZVOR:

MTS MONDO