Home

VESTI

Franz Ferdinand…Rakija Fans

No Comments EXIT

ÄŒlanovi grupe Franz Ferdinand, koja će u sredu nastupiti na Green Festu u Beogradskoj areni, pripremaju se uz šljivovicu!

"Jedva čekamo nastup u Beogradu! Žena mog najboljeg druga je BeograÄ‘anka, i donela nam je šljivovicu koja nam se mnogo dopada", rekao je pevač Aleks Kapranos u intervjuu za "Blic".

Franz Ferdinand nose najlepše uspomene sa koncerta na festivalu EXIT 06, a za Arenu najavljuju najveće hitove, kao i pokoju pesmu sa novog albuma.

"Volimo stare pesme koje podižu energiju, ali imamo dužnost da predstavimo i nov materijal. Radujemo se srpskoj publici, hvala im na strpljenju, i neka se spreme za žestoku svirku".

Bend je nakon albuma "You could have it so much better" (2005) napravio pauzu.

"Trenutno miksujemo još nekoliko pesama, kako bi album bio spreman za izlazak sledećeg januara. Nismo hteli da žurimo, tempo će biti nešto sporiji nego na prethodnom albumu, ali sve ćemo najpre 'testirati' na živim nastupima", kaže Kapranos.
 

Članovi benda priznaju da ih devojke i dalje ponekad gađaju grudnjacima, po rok tradiciji.

"Moram da pazim šta pričam, moja devojka mi pred svaku svirku kaže 'samo te posmatram'"!

Iako se Kapranosu, inače autoru gastronomske kolumne u "Gardijanu", dopada srpska kuhinja, pre dve godine doživeo je i incident u restoranu.

"Naručio sam pileću salatu, i posebno pitao konobara da li sadrži kikiriki, pošto sam alergičan. Rekao je ne, ali čim sam probao nekoliko zalogaja, počeo sam da se gušim! U salati je bilo putera od kikirikija. Ipak, brzo sam to zaboravio, i vaša kuhinja mi se sviÄ‘a".

Franz Ferdinand će u sredu, zajedno sa Cypress Hill i The Raveonettes, nastupiti na Green Festu u Beogradskoj Areni.

(MONDO)