Home

VESTI

Explosive Stage na 11. Exitu

No Comments EXIT

Explosive Stage na 11. ExituExplosive bina na jedanaestom Exit festivalu, za sve one koji vole tvrđi zvuk, dovodi najbolje hardcore, metal i punk izvođače.

 

Tokom četiri dana intenzivnih nastupa Explosive Stage predstaviće Behemoth, Suicidal Tendencies, The Exploited, Cathedral, Murder, Al & The Blackcats, Ex Deo, Decapitated, The Inspector Cluzo.

 

Pridružuju im se još brojna atraktivna imena koja su na našim prostorima, kao i van njih već stekla reputaciju najboljih, ali i oni koje ta reputacija već čeka.

 

Prvog dana festivala, u četvrtak 8. jula, na Explosive scenu izlaze legendarni Suicidal Tendencies, koji publici festivala pripremaju noć za pamćenje. Iza ovog benda je više od 30 godina duge i često kontroverzne karijere.
 
Za ovu godinu najavili su i svoj novi studijski album na kome uveliko rade. Uvod u njihov koncert biće svirka francuskog benda The Inspector Cluzo, koji na Explosive binu donose miks rock, jazz i funky zvuka, i koji će na Exit festivalu predstaviti svoj novi album „The French Bastards“.
 
 
Cathedral
Cathedral
 

Prve večeri na Explosive bini nastupaju i veterani domaće trash metal scene MAD Goya i Space Eater, Punished,  jedan od najstarijih domaćih core metal bendova, kao i novi, svež bend koji predstavlja rastuću domaću scenu Concrete Sun. Nijma pridružuju i Tibia, makedonski Smut, Hitman i Decontrolled.
 

Zvezde drugog festivalskog dana na Explosive bini su svakako Behemoth, a njima se te večeri pridružuju sjajna imena među kojima su kanadski death metal bend Ex Deo, Murder koji svira staru školu death metal zvuka, kao i Ashen Epitaph, Disdained, mađarski I Divine, Radiolokator i Decapitated. U petak nastupa i domaći bend Dargoron koji neguju zvuk heavy metala u kombinaciji sa novijim modernim stilovima, kao i Awaiting Fear , predstavnici  swedish style death metal zvuka.

 
 
BEHEMOTHs
BEHEMOTHs2

Britanski pank sastav The Exploited će u okviru svoje evropske turneje svirati trećeg dana na Exit festivalu. Pročuli su se prvencem ,,Punk's Not Dead" (1981) i drugim albumom ,,Troops of Tomorrow" (1982), koji  se danas smatraju klasicima panka. Njima se te večeri pridružuju britanski bend Al & The Blackcats, Vox Populi, Dozer iz BiH, G.U.B iz Slovenije, Kolaps i Citizen X,  Moment Of Clarity, S.O.K. 91 i If Senses Fear.

U nedelju, poslednjeg dana festivala na binu izlazi britanski doom metal bend Cathedral. Sa njima će nastupiti jedan od popularnijih bendova sa hrvatske industrial dark scene Koh, sprski bend Consecration koji će ovom prilikom svirati pesme sa tek objavljnog albuma pod nazivom „Avi“ , i slovenčki bend Sweet Sorrow koji na Explosive donode modernu verziju ekstremnih metal stilova sa akcentom na black i dark metal.

Te večeri nastupaju još i Vehementer, In From The Cold, Samrt, Bombarder, Tamerlan i The Way Of Purity.

 

Al The Blackcats
BEHEMOTHs2
 
 
Ulaznice za Exit 2010.

Jednodnevne ulaznice za Exit su u prodaji, a cene ulaznica za četvrtak, 8. jul i petak 9. jul, iznose 2990 dinara, dok cena za treći dan festivala, subotu 10. jul, iznosi 3490 dinara, a za nedelju, 11. jul, 3990 dinara.

Četvorodnevne ulaznice i dalje koštaju 6490 dinara u pretprodaji, a njihova puna cena u redovnoj prodaji biće 10990 dinara. Ulaznice sada mogu da se kupe na šest različitih lokacija u Beogradu, tri u Novom Sadu i po jednoj u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu i Šapcu. Svi posetioci kupovinom ulaznice u Gigstix prodavnicama i filijalama Erste banke dobijaju vaučere, koji će se od 5. jula na ulazu na festival menjati za narukvice. Narukvice će biti personalizovane i važiće za jednu osobu.

U toku je i promotivna prodaja ulaznica za Exit za srednjoškolce, po ceni od 4990 dinara u Gigstix prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu.

Više informacija o kupovini ulaznica mogu se pronaći na Exitfest.org i Gigstix.com.