Home

VESTI

Exit production

No Comments EXIT

Zvezde ovogodišnjeg „Tuborg Green Festa“, koji će biti održan 2. jula u Beogradskoj areni, pratiće produkcija dizajnirana prema karakteristikama glavne bine Egzit festivala.

Zvezde ovogodišnjeg „Tuborg Green Festa“, sastavi „Franz Ferdinand“ i „Cypress Hill“, u Areni očekuje proslavljena „Prolyte“ bina čija je širina 15, a visina 13,5 metara. Sa obe strane binu će dodatno proširiti LED ekrani, i frontalni „line array“ zvuk sa 40 „sub“ zvučnika i još 40 višesistemskih zvučnika.

Zvučne komponente dolaze iz vodećih serija proizvoÄ‘ača „JBL Vertec“ razglasa, „Martin“ bas linije i „Crown“ pojačala, a biće inženjerski rasporeÄ‘ene u 5.1 sistemu sa snagom dovoljnom i za veće otvorene prostore. Nastupe bendova će dodatno oblikovati blizu 50 vrhunskih procesora zvuka.

ÄŒlanove bendova će u svakom trenutku pratiti spot-reflektori, te preko 200 rotirajućih i fiksnih rasvetnih ureÄ‘aja rasporeÄ‘enih po binskoj konstrukciji. Programiranje svetla i dodatne scenske efekte će dopuniti kamere i video miks na LED ekranima koji će publici pribli�iti izvoÄ‘ače na sceni. Unos i postavka bine, zvuka i svetla počinje dan ranije kada će više od stotinu profesionalaca spremati sve slo�ene aspekte produkcije ovakvog dogaÄ‘aja. Beogradska arena će i pored „vrele“ atmosfere biti najhladnije mesto u Beogradu, jer će kompjuterizovani sistem klimatizacije biti neprelazna prepreka za tropske vrućine.

Nakon otvaranja svih ulaza u Arenu od 18 časova, prvi će na binu već u 18.30 časova beogradski bend „E-Play“ koji trenutno snima svoj treći studijski album za „PGP-RTS“. Posle njih u 19.30 na redu je pojačano „live“ izdanje dueta „The Raveonnetes“ koji u Beograd donosi svoj pop-rok zvuk koji nastaje u njujorškim studijima.

ÄŒlanovi verovatno najomiljenijeg hip-hop benda „Cypress Hill“, dolaze da se prisete kako je publika na Egzitu bila raspolo�ena tokom njihovog nastupa 2004. godine. Nastup počinje u 21 čas, a od latinoameričkih repera se uvek očekuje jednako uzbudljiv nastup zbog čega će u sredu Beogradska arena imati dodatno pojačano hlaÄ‘enje.

U 23 časa na binu će izaći škotski rokeri iz sastava „Franz Ferdinand“, koji ovih dana plene pa�nju fanova i medija sa svojim novim materijalom, potvrdili su svoju spremnost da započnu novi serijal velikih nastupa baš u Beogradu. Putem nekoliko intervjua za medije u Srbiji za koje su pronašli vremena u gustom rasporedu aktuelne „intimne turneje“, članovi benda su se rado prisetili svog uspešnog nastupa na Egzit festivalu 2006. godine.