Home

VESTI

Exit ponovo nominovan za najbolji festival u Evropi

No Comments EXIT

 Exit festival je i ove godine nominovan za nagradu za najbolji evropski festival! Veliko nam je zadovoljstvo što smo i dalje u društvu najboljih i što ponovo možemo da vas pozovemo da glasate za vaš i naš festival.

Prošle godine Exit je osvojio ovu nagradu, koju UK Festival Awards dodeljuje u  saradnji sa Yourope, evropskom asocijacijom 50 najvećih festivala u Evropi, a u konkurenciji za najbolji evropski festival bili su FIB Benicassim (Španija), Roskilde (Danska), Hultsfred (Švedska), Les Eurockeennes de Belfort (Francuska), Pinkpop, Lowlands (Holandija), Quart Festival (Norveška), Pukkelpop i Rock Werchter (Belgija).

 Za nominovane festivale i ove godine putem Interneta glasa festivalska publika iz celog sveta, glasovi publike su jedini kriterijum za izbor, a svi moraju da se registruju kako bi se osiguralo fer glasanje.

Glasanje traje do 20. oktobra, a za Yourope Award for Best European Festival, za koju je nominovan Exit festival, možete glasati na ovom linku.

Osim Exita ove godine nominovano je 28 evropskih festivala, a najbolji će biti proglašeni 30. oktobra. Tada će se saznati i imena dobitnika ulaznica za festivale – pobednike. Kako je navedeno na sajtu, potencijalni dobitnik ulaznica je svako ko učestvuje u glasanju za najbolji evropski festival 2008.

U ostalim kategorijama nominovani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji – Glastonbury, Reading, T in the Park, Isle of Wight i mnogi drugi.

UK Festival Awards je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji. Svake godine na dodeli nagrada okupe se važna imena iz muzičke i festivalske industrije, kao što su Iggy Pop, Faithless, Michael Eavis… Nagradu je Exitu prošle godine na dodeli prvi čestitao John Giddins, čovek koji zastupa The Rolling Stones i koji organizuje festival Isle of Wight.

UK Festival Awards održava se peti put, a svake godine dodeljuju se brojne nagrade u kategorijama najbolji mali festival, najbolji line up, najzeleniji festival, najbolji headliner i druge. Nagrada za najbolji evropski festival, koju je dobio Exit, prvi put je dodeljena prošle godine..