Home

VESTI

EXIT: Ne možemo sami!

No Comments EXIT

EXIT: Ne možemo sami!Osnivači "EXIT festivala" saopštili su da su posvećeni nastavku održavanja festivala jer on predstavlje projekat od izuzetnog značaja za Srbiju i jedan od njenih najpoznatijih brendova, koji nije u mogućnosti da funkcioniše na strogim komercijalnim osnovama.

"U Srbiji i regionu, usled niskog standarda mladih, festival nije u mogućnosti da prodaje ulaznice po ekonomskim cenama", nevodi se u saopštenju koje je potpisao marketing menadžer Miloš Ignjatović i u kome se dodaje da je za normalno funkcionisanje festivala neophodna podrška države.

 

U današnjem razgovoru sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević. dobio je uveravanja da će i drugi republički organi podržati festival, tako da će Exit imati podršku i na državnom nivou.

“To ne isključuje kontrolu utroška sredstava, što se ne odnosi samo na Egzit, veća na sva ostala udruženja, odnosno korisnike budžetskih sredstava", poručio je Vučević.

 

 

 Exit 2012!

Exit 2012!

 

"Grad Novi Sad će nastaviti da finansijski pomaže muzički festival EXIT, ali će insistirati na izveštajima gde su otišla uložena sredstva", rekao je Tanjugu gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema njegovim rečima, visina sredstava biće opredeljena na osnovu programa koji bude predočen od strane organizatora.

"Grad će pomoći koliko bude mogao, ne samo u finansijskom smislu, a sve što bude uloženo u festival biće javno objavljeno", rekao je Vučević, dodajući da su organizatori EXIT-a prihvatili uslov da prikažu na šta su sredstva uložena.

On je rekao da je u kontaktu sa organizatorima festivala dogovoreno da međusobni odnosi budu teransparentni i javni, jer ni jedna ni druga stana nemaju šta da kriju.

Vučević je rekao da je dobio uveravanje da će i drugi državni organi podržati EXIT, koji je, kako je istakao, jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo Novog Sada već i Srbije.

Udruženje "EXIT" je u saopštenju naglasilo, da se svaki uložen dinar u festival državi vrati višestruko, što ga čini jednom od najboljih investicija koju Srbija ima.

 

 

 EXIT nekoliko puta izabran za najbolji festival po izboru CNN-a

EXIT nekoliko puta izabran za najbolji festival po izboru CNN-a

 

Osnivači Festivala će u narednom periodu obaviti razgovore sa relevatnim državnim organima oko uspostavljanja javno-privatnog partnerstva u cilju nastavka i povećavanja pozitivnih efekata festivala za Srbiju.

Predstavnici "EXIT" navode da ulaznice za "Sziget festival" u Budimpešti košta 230 evra, dok se cena ulaznice za "EXIT" kreće od 50 do 100 evra, kao i da su budžeti komercijalnih sponzora u Srbiji desetostruko manji nego na Zapadu.

Kako podsećaju iz "EXIT-a", taj festival svake godine okupi desetine hiljada turista koji po nezavisnim istraživanjima u Novom Sadu i Srbiji potroše više od 15 miliona eura, a procene su da je "EXIT" na taj način do sada "investirao" u Srbiju više od 100 miliona evra i da će u narednih 10 godina na isti način privući više od 150 miliona eura deviznog priliva srpskom turizmu.

"EXIT" predstavlja jedan od najpozitivnijih brendova Srbije, a CNN, BBC, "Guardian", "Times" i drugi najznajcajniji svetski mediji, redovno proglašavaju "EXIT" jednim od najboljih svetskih muzičkih festivala, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, britanski "Economist", koji je najuticajniji svetski ekonomski magazin, je doprinos "EXIT-a" i Novaka Ðokovića imidžu Srbije svrstao u kategoriju – neprocenjivo.

 

 

 

Izvor:

PR

Tanjug

B92