Home

VESTI

EXIT: Main Stage After 2

No Comments EXIT

Main Stage After 2Kada se na glavnoj bini Exit festivala pogase gitarska pojačala počinju da se pale gramofoni i poseban provod počinje. Exit festival već godinama predstavlja četiri noći najboljeg drum & bass zvuka.

After 2 program glavne bine uvrstiće vrhunske umetnike savremene scene uključujući i legendu hip-hop DJ-inga DJ Shadow kao i Plastician, DJ Chef & MC Flowdan, South Rakkas Crew feat Serocee & Lady Chann, Breakage & Stamina MC, London Elektricity & MC Wrec, ms Dynamite, DJ Zinc & Dynamite MC, Mistajam & MC Majestic, Foreign Beggars, DJ Friction & MC I.D. i DJ Randall & MC Moose.

 

DJ Shadow

Sama suština hip-hopa. Vrhunski DJ, inovator, legenda u svetu hip-hop DJ-inga, kako zbog scrach veštine i ogromnog broja ploča koje miksuje, tako i zbog jedinstvene sposobnosti da u savršene celine uklapa neverovatno širok spektar najčešće funk i jazz minijatura.
Više…

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=gRS8cM4lyKY&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Plastician & MC Flowdan

Plastician je dj i producent iz Krajdona koji se uspešno bavi ovim poslom već osam godina. Jedan od retkih dj-eva koji je već unapred bukiran do kraja oktobra. Veliki broj svojih dj setova je imao na londonskom radiju Rinse FM gde je izbacivao svoja nova dubstep dostignuća. Nedavno je otvorio svoju izdavačku kuću koja nosi naziv 21st DATA. Ovaj label će objavljivati njegove stare snimke koje nisu nikada ugledale svetlost dana kao i re-masterovane snimke koje nisu objavljeni u digitalnom izdanju. Svakog 21-og u mesecu će objavljivati novo izdanje.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=KRAewPxijQU&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

DJ Chef & MC Flowdan

Dvadesetpetogodišnji Chefal poznatiji kao DJ Chef je svakako jedan od pionira dubstep zvuka. Pored neverovatne energije koju poseduje, njegovo glavno oružje su 'deep sub' bass linije. Odrastao je u Krajdonu i već  13 godina se bavi dj-ingom. Tokom proteklih godina Chef je širio dubstep virus od Kanade do Novog Zelanda. Već pet godina ima svoj radio show na londonskom radiju Rinse Fm.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=HK1SpAy_cR4&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

South Rakkas Crew feat Serocee & Lady Chann

Alex Greggs i Dennis “Dow Jones” Shaw upoznali su se u studiju u kome su zajedno radili. Obojica vuku korene iz hip-hop/reggae scene. Njihov muzički pravac se kreće od dance hall preko electro do dubstep zvuka. Pop muzika im takodje nije bila strana – Greggs je radio na novom materijalu Michaela Jacksona pre nego što je kralj popa umro. Ove godine izbacili su album pod nazivom The Stimulus Package za besplatan download.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=7_2fMrDsEtY&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Breakage aka James Boyle & Stamina MC

Jedan od retkih dj-eva koji bez imalo napora svoju muziku proteže od drum & bass do dubstep zvuka. Poslednje izdanje izbacio je 15 marta 2010. godine pod nazivom FOUNDATION na kome gostuju Burial, Donae'o, Roots Manuva, Newham Generals, David Rodigan, Zarif & Erin. Prvi singl sa ovog izdanja je pesma na kojoj gostuje Roots Manuva, a nosi naziv “Run Em Out". Za samo par meseci ovaj spot je videlo oko 40 000 ljudi.

London Elektricity & MC Wrec

Tony Colman radi već duže vreme pod imenom London Elektricity. Dobitnik tri nagrade na BT Digital Music Awards nedavno je završio svoj četvrti studijski album novi album pod nazivom Syncopated city (2008).  Za sebe kaže da je ceo život posvetio muzici, a bolje rečeno drum & bass muzici.

Ms Dynamite

Prelepa ms Dynamite izašla je na scenu početkom prošle decenije i veoma brzo počela da osvaja top liste, nagrade, publiku… Odrasla na ulicama severnog Londona, slušajući rege i hip hop, danas iza sebe ima dva albuma, nekoliko svetskih hitova kao što su "Dy-na-mi-tee", "Booo!" i "It Takes More" i Mercury Music Prize. Ms Dynamite je dobila ovu nagradu čim se pojavila 2002. godine, ostavljajući praznih ruku The Streets, The Coral, a bez nagrade je zbog nje ostao čak i jedan od najvećih muzičara popularne muzike – David Bowie.

DJ Zinc & Dynamite MC

Benjamin Pettit poznatiji kao DJ Zinc svoj muzički pravac je započeo preko rave i house muzike, a danas je poznat po svojim setovima koji su žanrovski određeni kao drum & bass i breakstep. Međutim, tokom 2007. godine okreće leđa drum & bass zvuku i kreće sa setovima koje su mnogi kritičari okarakterisali kao 'Crack House'.

Mistajam & MC Majestic

Mistajam je jedan od retkih dj-eva koji su ujedno i glumci. Sa četrnaest godina je već počeo da se bavi dj-ingom i puštao je muziku na lokalnim događajima. Ovih dana njegov dj set se može čuti na BBC Radiju 1. Žanrovi koje one miksuje na svojim nastupima su dubstep, UK funky, grime, hip Hop, r&b, drum & bass, house i reggae. DJ Mistajam će svoje znanje pre Exita pokazati na Glastonbury festivalu.

Foreign Beggars

Foreign Beggars sačinjavaju MCs Orifice Vulgatron i Metropolis, DagNabbit i DJ Nonames. Ovaj sastav pun energije ima više od 100 nastupa godišnje, a kada izađe na binu čuju se hip hop, death/power-metal i drum & bass zvuk. Do sada su objavili 5 albuma, a poslednji United Colours Of Beggattron je izašao 2009. godine. U poslednjih par godina delili su binu sa imenima kao što su Snoop Dogg, Amy Winehouse, Public Enemy, Ian Brown i De La Soul.

DJ Friction & MC I.D

Pravo ime mu je Ed Keeley i njegov nastup zahteva miks na dva ili obično tri gramofona. Svoj debi album je objavio pod nazivom Critical Mass 1999. godine. Poslednji njegov miks je objavljen 2010. godine na zajedničkom izdanju pod nazivom Evolution (EP). Ovaj dj je rezervisan za poseldnji dan Exit festivala.

DJ Randall & MC Moose

Kada je imao sedamnaest godina DJ Randall je shatio da želi da bude u dj svetu. Počeo je da se bavi dj-ingom sredinom osamdesetih kada je čuo acid house. Danas za njegov stil su karakteristični jungl i drum & bass ritmovi. Kao dj uticao je na mnoge pa i na ljude kao što je DJ Andy C. Poznatiji kao DJ nego kao producent za muziku koju pravi kaže da je bitniji  kvalitet nego kvantitet kao i da možda neće napraviti 'top ten hit', ali želi svakako da zadovolji svoje srce. Od 1997. godine vodi svoj label pod imenom "Mac II Recordings".

 

 

 

 

Izvor:
EXITfest.org