Home

VESTI

Exit kamp na Petrovaradinskoj tvrđavi

No Comments EXIT

Exit kamp na Petrovaradinskoj tvrđavi

Exit kamp biće smešten na Petrovaradinskoj tvrđavi na prostoru neaktivne kasarne „Janko Čmelik“ (Trandžament). Kamp se premešta jer postoji velika verovatnoća da prvobitno planirana lokacija iza Oficirske plaže bude poplavljena zbog prognoziranog izrazito visokog vodostaja Dunava.

U toku je selidba kompletne neophodne infrastrukture kampa na novu lokaciju koja je ustupljena uz saglasnost i podršku Vojske Srbije. Budući da je u neaktivnom stanju, na prostoru kasarne „Janko Čmelik“ ne nalazi se naoružanje i vojni personal, dok je sam teren u optimalnom stanju za postavljanje kampa.

Kamp će zadržati sve planirane karakteristike i brojnost službi, a prostiraće se na površini od sedam hektara. Jedina razlika biće odsustvo plaže u neposrednoj blizini kampa, pa će posetiocima biti preporučeno da koriste neku od gradskih plaža ukoliko to vodostaj Dunava bude dozvoljavao.

Kapije kampa se i dalje otvaraju 6. a zatvaraju 15. jula. Tokom svih deset dana, sve službe u kampu radiće 24 časa dnevno. Ove godine, službe u kampu su uvećane za oko 30 odsto, dok je sanitetsko obezbeđenje gotovo udvostručeno.

 

Exit kamp na Petrovaradinskoj tvrđavi

 

Cena narukvice za desetodnevni boravak u kampu košta 2400 dinara i može se kupiti na recepciji kampa.

Redari, koji su zaduženi za očuvanje reda i mira u kampu, brinuće o sigurnosti, a osoblje kampa pružiće svu potrebnu pomoć i informacije. Svi zaposleni u kampu lako se mogu prepoznati i svako od njih je na raspolaganju za pomoć svakom kamperu.

Kamp poseduje 160 toaleta, 150 slavina i 75 tuševa sa toplom vodom. Raznovrsna hrana i piće prodavaće se u okviru posebnog Foodland prostora u kampu. Pristup Internetu i ostali sadržaji u kampu ostaće nepromenjeni bez obzira na izmenu lokacije.

Kamperima će na raspolaganju biti recepcija kampa gde se može platiti usluga čuvanja ličnih stvari i servis punjenja telefona, kamera i sl. Kamp snosi odgovornost jedino za stvari ostavljene za čuvanje na recepciji.

Posetioci kampa će, pored festivalskih suvenira, moći da kupe i kampersku opremu, šatore, vreće za spavanje, podloške za sedenje, dušeke na naduvavanje, kamperske stolice na rasklapanje, baterijske lampe, tende, pribor za jelo i piće i slično.

 

 

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org