Home

VESTI

EXIT: “Imamo prva imena!!!”

No Comments EXIT

EXIT: "Imamo prva imena!!!"

Predstavljamo vam najinteresantnije svetske bendove novog talasa koji su svoju popularnost stekli najpre na Internetu, a zatim postali muzički fenomeni koji nastupaju u klubovima i festivalima širom sveta: Crystal Castles i Does It Offend You, Yeah?!

Oduvek sam doživljavao Exit kao glasnika dobrih i kvalitetnih stvari, kao 'opinion makera' vezanog za prave kulturne vrednosti. Moram priznati da me raduje činjenica da objava prvih bendova nije vezana za neke popularne – 'ticket sellerske' izvođače, nego upravo one koji su današnjica i budućnost muzičke industrije. Mislim da je to upravo energija koju je ovaj festival uvek nosio sa sobom.

Crystal Castles su verovatno najkontroverzniji duet koji se pojavio na sceni u proteklih par godina. Njihov nastup bih mogao okarakterisati jednom rečju – haos. Energija koju proizvode je neverovatna, slušao sam ih uživo i donose sa sobom sasvim novo iskustvo…

DIOYY? – electro rock sastav i jedan od najpopularnijih novih bendova iz Myspace perioda. Jedni od 10 najslušanijih izvođača na Last.fm listi za 2008. što dokazuje njihov neprikosnoveni talenat i kvalitet. Bend nove ere.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=tUM5aQUW2og|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Dee Face
Od nastanka 2004. duo iz Toronta Crystal Castles koji čine Ethan Kath i Alice Glass, preokrenuo je elektro-pop scenu, svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom. Njihovi singlovi bili su rasprodati gotovo odmah nakon objavljivanja, a nastupali su širom Evrope i Amerike, sa bendovima kao što su The Klaxons i Metric.

Neverovatan glas Alice Glass, čiji nastup na sceni je nemoguće ignorisati, i naglašena sklonost da eksperimentišu s melodičnim strukturama nalik na one koje prate reklame, crtane filmove i video-igrice učinila ih je najpre popularnim na MySpace zajednici, a kasnije i poznatim i obožavanim širom sveta. Cristal Castles publika će kod nas po prvi put videti na glavnoj bini Exit festivala.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=X6_ubiAzoSk|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Bend koji koji spada u najinteresantnije predstavnike novog talasa britanskog elektro rok zvuka i koje mnogi porede sa The Killers, Daft Punk ili Justice Does It Offend You, Yeah? nastupiće na Fusion bini na jedanaestom Exit festivalu.

Does It Offend You, Yeah? dolaze iz Ridinga a  svoj prvi album pod nazivom "You Have No Idea What You're Getting Yourself Into" izdali su 2006. godine.

Does It Offend You, Yeah? su bili deveti najslušaniji novi bend 2008. godine na sajtu last.fm, a našli su se i na listi najbolje alternativne muzike na iTunes u Americi. Bend je poznat po svojim žestokim nastupima uživo koji se često završavaju energičnim skakanjem po bini i razlupanim instrumentima.
 
Glavni vokal benda, James Rushent bio je koproducent hitova "Invaders Must Die" i "Omen" vama dobro poznatog benda – The Prodigy.

 

 

 

 

Izvor:

EXIT