Home

VESTI

Exit i INmusic na listi TIMES-a

No Comments EXIT

 Exit i INmusic na listi TIMES-a

Muzički festivali Exit u Novom Sadu i INmusic u Zagrebu ponovo su se našli na listi 20 najboljih u Evropi, koju već tradicionalno objavljuje britanski list “Tajms” (The Times), pozivajući čitaoce da spakuju vreće i rezervišu karte za najbolji provod na kontinentu.

Prema navodima tog lista, od Srbije do Španije, od Belgije, do Bugarske, muzički fanovi mogu naći još egzotičnije i alternativnije prostore za zabavu.

Lista najboljih 20 evropskih festivala u izboru “Tajmsa” ima pet izmena u odnosu na prošlogodišnju, a osim Exita, koji će biti održan deseti put od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi u Novom Sadu, i T-Mobile INmusic festivala 24. i 25. juna na zagrebačkom Jarunu, obuhvata i Sziget u Budimpešti od 12. do 17. avgusta, kao i bugarski Spirit of Burgas od 16. do 18. avgusta u Burgasu i rumunski B'estfest od 4. do 6. i 11. jula u Bukureštu.

MeÄ‘u 20 najboljih su i festivali u Austriji (Frequency od 20. do 22. avgusta u Salcburgu), Belgiji (Rock Werchter od 2. do 5. jula), Danskoj (Roskilde, od 2. do 5. jula), Francuskoj (Eurockeennes, od 3. do 5. jula u Belfortu), Nemačkoj (Melt od 17. do 19. jula), Irskoj (Electric Picnic od 4. do 6. septembra), Holandiji (Pink Pop, Limburg, od 30. maja do 1. juna), Norveškoj (Hove, Arendal, od 22. do 25. juna), Poljskoj (Open'er u julu), Slovačkoj (Pahoda Festival, Trenčin, od 16. do 18. jula), Španiji (Fiberfib, Benicassim, od 16. do 19. jula) i Švedskoj (Way Out West u Getenburgu 14. i 15. avgusta).

“Tajms” je podsetio čitaoce da je Exit počeo kao studentski protest protiv režima Slobodana Miloševića, a ove godine obeležava desetogodišnjicu i ponovo će biti održan u drugom po veličini gradu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi sa dvadesetak bina i kampom na Dunavu.

 

 

Exit i INmusic na listi TIMES-a

 

 

Do sada su, kako je istaknuto, potvrÄ‘eni Arktik Mankis (Arctic Monkeys), Mobi (Moby) i Kraftverk (Kraftwerk), kao i niz DJ superzvezda, meÄ‘u kojima su Karl Koks (Carl Cox) i Saša (Sasha).

Mobi i Kraftverk nastupiće i na zagrebačkom INmusic festivalu na jezeru Jarun u centru hrvatske prestonice, na kojem su najavljeni, između ostalih, i Franz Ferdinand, Jea Jea Jeas (Yeah Yeah Yeahs), Lili Alen (Lily Allen) i mnogobrojne zvezde sa Balkana.

Prema navodima “Tajmsa”, iako do pojedinih festivala nije moguće doći direktno jeftinim avionskim aranžmanima, moguće su jednostavne kombinacije, kao u slučaju Exita u Novom Sadu, koji je svega sat i po autobuske vožnje udaljen od Beograda. Moguće je stići i “lou kost” avionskim prevozom do Zagreba ili Budimpešte, koji su takoÄ‘e svega par sati udaljeni od Novog Sada.

“Počnite da pakujete sunčane naočare i kupaće kostime za godišnje hodočašÄ‡e kojim ćete izbeći šokantne vremenske neprilike na britanskim festivalima. Funta je oslabila, ali osigurajte da budete deo velikog kontigenta Britanaca koji hrle u toplije krajeve na ovogodišnje muzičke festivale. Pojedine zemlje, posebno u istočnoj Evropi, mnogo su jeftinije nego Britanija, a i cene putnih karata često su upola niže nego meÄ‘ugradske na ostrvu”, poručio je “Tajms”.

Britancima je preporučeno i da koriste usluge Eufesta (www.eufest.com) za transport sa lokalnih aerodroma, pa čak i aerodroma u susednim zemljama, kao u slučaju Exita.

 

Za one malo više lenje, preporučen je Pampkins (www.pumpkintours.co.uk), koji nudi pakete do najpopularnijih destinacija, po ceni od 399 funti avionom do Beograda, uz transfer, karte i kamp na Exitu, odnosno 475 funti za isti aranžman na budimpeštanskom Szigetu.

Sajt “Tajmsa” je www.timesonline.co.uk

 

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org