Home

VESTI

EXIT 2013: Nova imena mt:s Main stage-a

No Comments EXIT

EXIT 2013: Nova imena mt:s Main stage-aDo EXIT R:Evolucije ostalo je još 7 dana,  a već je preko 30.000 ljudi obezbedilo svoje prisustvo na festivalu. Imajući u vidu da je kapacitet EXITa ograničen, pozivamo sve ljubitelje vrhunske zabave da požure i na vreme obezbede svoje mesto na Petrovaradinskoj tvrđavi.

   

Uzbuđenje raste, a dobroj atmosferi koja se već stvara oko EXITa doprinose i novi izvođači najveće festivalske bine- mt:s Main stage-a.
  

Glavnoj EXIT-ovoj bini priključuju se izvođači koji će mnoge obradovati – GBH, Alice Russell, Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Bad Copy, Vrelo i Veliki prezir.

GBH ili Charged GBH začetnici su hardcore punk-a i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima Exploited i Discharge.

Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje Wariros Dance dana na EXITu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki The Prodigy, koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Alice Russell jedna je od najznačajnijih novih pevačkih zvezdi iz Velike Britanije posle pojave Amy Winehouse. Ova umetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:  “Zaboravite na Joss Stone, Duffy, pa čak i Adele”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rečito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.
Dan kada ćemo na jednom od retkih evropskih nastupa videti Atoms For Peace (Exit, 13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Thom Yorke, osnivač Radiohead-a, kao jedan od neprikosnovenih umetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao naše Darkwood Dub kao predgrupu za svoj novi projekat.

"Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na EXITu pre benda Atoms For Peace. Njihov album "Amok" spada među najzanimljivija izdanja ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Thom Yorke, Flea i društvo izrazili želju da Darkwood Dub nastupe pre njih. Vidimo se na Exitu!" izjavio je pevač Darkwooda, Dejan Vučetić.

Darkwood Dub su vodeća alternativna rock grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Poslednjih godina, posle ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, Darkwood Dub su se okrenuli dubljem istraživanju magičnih mogućnosti jazz improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promene koja počinje sa muzikom.

Energiju naše muzičke scene na mt:s Main stage doneće Bad Copy koji će imati specijalan set zagrevanja za Snoop Dogg-a, Kanda Kodža i Nebojša, Eyesburn, Vrelo i Veliki prezir.

Povodom nastupa grupe Bad Copy, Ajs Nigrutin je izjavio: "Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvezde kao što je Snoop Dogg koju smo slušali još od ranih dečijih dana, takoreći od pelena."

 

 

 EXIT 2013: Nova imena mt:s Main stage-a

EXIT 2013: Nova imena mt:s Main stage-a

 

 

Zbog pojave preprodavaca i falsifikatora na društvenim mrežama, apelujemo na posetioce da ulaznice za Exit 2013 kupuju na zvaničnim mestima za kupovinu ulaznica. Čak i ako falsifikovane ulaznice izgledaju kao prave, ulaz na Exit sa njima neće biti moguć jer je iskjučivo validna naša baza podataka. Podaci iz naše baze moraju da se poklapaju sa bar kodom na ulaznici, što je u slučaju falsifikovanih ulaznica nemoguće.

Sve informacije o ulaznicama mozete pronaci na ovom linku.

Trenutna cena petodnevne ulaznice iznosi  6990 dinara sve do 9. jula do ponoći, posle čega će dostići finalnu cenu od 11.990 dinara. Jednodnevne ulaznice su u prodaji po ceni od 2990 dinara do 9. jula u ponoć, dok će na dan festivala ulaznice biti skuplje. Ulaznice su dostupne u Novom Sadu na Gigstix prodajnim mestima – Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12), Bulevar Books (Bulevar oslobođenja 60), knjižara Serendipiti (SPENS, Sutjeska 2) i Cafe Macchiato (TC Merkator), kao i onlajn kupovinom preko Gigstix.com ili u Corner šopovima širom Srbije.